Wednesday 14 March 2018

Lengvai paruošiamas žuvies pyragas.

Aš jau nebežinau kokiais žodžiais apibūdinti šį patiekalą, nes ir taip prie visų rašau, kad labai skanu ( o tas gryna tiesa), bet, kad kitaip neapibūdinamas... Aišku, kad labai skanu, nes neskanių aš nepublikuoju čia :) Vyras grįžęs iš darbo valgė ir gyrė, kad tikrai labai skanu, o aš juo tikiu, nes jis šiaip sau negiria. Jeigu jūsų vaikai valgo žuvį, tai jiems gaminkite mažuose indeliuose, kad kiekvienas galėtu valgyti iš jam skirto induko.
Vieno puodo patiekalai visada gera išeitis, kai nesinori plauti kalnus indų. Tad pas mus šiandien britų mėgstamas patiekalas, kuris patiks žuvies mėgėjams ir ne tik :)

4 asmenims, laikas apie 70 min.

1 kg. bulvių,
50 gr. sviesto,
1 sauja špinatų,
2 nedideli svogūnai,
2 lauro lapai,
280 ml. grietinėlės,
1 sauja žirnelių žalių,
125 gr. Permezano sūrio,
1/2 citrinos sulčių,
1 nedidelis pundelis petražolių,
450 gr. žuvies filė ( naudojau lašišą ir jūros lydeką),
250 gr.krevečių virtų,
pagal skonį druskos ir pipirų.

Bulves supjaustykite nedideliais gabaliukais ir išvirkite. Nusunkite ir sugrūskite. Galite įpilti šiek tiek pieno, bet košė bulvių neturi būti skysta.
Keptuvėje ištirpinkite sviestą ir apkepinkite smulkintus svogūnus. Sudėkite nuplautus ir šiek tiek pasmulkintus špinatus, patroškinkite kelias minutes. Sudėkite kąsnio gabaliukais smulkintą žuvies filė, krevetes, žirnelius,dėkite lauro lapus ir patroškinkite dar kelias minutes. Supilkite grietinėlę ir maišant patroškinkite 6 min. 
Išjunkite viryklę, sudėkite tarkuotą sūrį, smulkintas petražoles, įspauskite citrinos sultis ir berkite pagal skonį druskos bei pipirų. Išmaišykite.
Į kepimo indą supilkite žuvies padažą ir ant viršaus šaukšto pagalba sudėkite bulvių košę. Viršus turi būti pašiauštas.
Dėkite į 200 C. temp. orkaitę ir kepkite 25 - 30 min. iki gražios auksinės spalvos.
Valgykite atsargiai, nes viduje žuvies padažas labai karštas.




No comments:

Post a Comment

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...