2018 m. vasario 1 d., ketvirtadienis

Varškės užtepėlė su ridikėliais ir agurkais.

Kuo toliau, tuo labiau imu manyti, kad varškę galiu valgyti su bet kuo :)
Labai šauni užtepėlė tinkama tiek į gamtą piknikui, tiek vaišių stalui, tiek lauknešėliui į darbą.
Kai pirmą kartą paragavau pas giminaitę, tai iškart įsimylėjau šią užtepėlę, nes aš gi dievinu varškę, o čia ji visame gražume.
Siūlau ir jums išbandyti šią gaivią užtepėlę, kurią galite valgyti su trapučiais, skrudinta duona ar net kabinti su duonos lazdelėmis ( kaip aš :) ).

200 gr. varškės,
6 ridikėliai,
1/2 ilgavaisio agurko,
4-5 šaukštai grietinės,
žiupsnelis druskos,
žiupsnelis maltų pipirų,
1 šaukštelis citrinos sulčių.

Varškę sumaišykite su grietine.
Į varškės masę sutarkuokite ridikėlius ir agurką.
Pagardinkite užtepėlę druska, šviežiai maltais juodaisiais pipirais ir citrinos sultimis.
Gerai išmaišykite.

Apie 10 porcijų.Laikas: 10 min.



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Spurgos su slyvomis.