Saturday 24 February 2018

Lazdyno riešutų madlenos su baltu šokoladu.

Kai dovanų gavau kepimo skardą Madlenom, tai laikas nuo laiko vis išbandau jų receptus. Tai labai greitas desertas ir tikrai skanu.
Šis kepinys ruoštas riešutų temai, tad naudojau riešutus, bet jeigu jūs jų nemėgstate- nedėkite. 

30 vnt, apie 30 min.

185 gr. nesūdyto sviesto,
60 ml. grietinėlės,
1 šaukštas medaus,
4 dideli kiaušiniai,
150 gr. cukraus,
185 gr. miltų,
1 šaukštelis kepimo miltelių,
100 gr.  lazdyno riešutų,
200 gr. balto šokolado.

Ištirpinkite sviestą ir jame išmaišykite medų, kol ištirps medus ir masė taps vientisa.
Sudėkite kiaušinius, suberkite cukrų ir su mikseriu dideliu greičiu plakite apie 5 min.
Sudėkite grietinėlę, 50 gr. smulkintų riešutų ir dar paplakite kelias minutes.  Suberkite miltus sumaišytus su kepimo milteliais ir gerai išmaišykite. Tešla turi gautis grirtinės tirštumo.
Kepimo formeles pabarstykite miltais. Tešlą kabinkite šaukštu ir dėkite į kepimo formeles.
Kepkite 200 C. temp.įkaitintoje orkaitėje  apie 8 min., iki kol sausainiukai taps auksinės spalvos.
Atvėsinkite.
Baltą šokoladą ištirpinkite garų vonelėje ir į ištirpintą šokoladą mirkykite sausainius. Apiberkite smulkintais lazdyno riešytais. Palikite, kad šokoladas sustingtu.
Labai skanu su kava ar arbata.
 p.s. šie kepiniai išlieka minkšti kelias dienas.



No comments:

Post a Comment

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...