2018 m. vasario 19 d., pirmadienis

Burokėlių humusas.

Taip, yra tam tikri patiekalai, kurie nemėgsta būti fotografuojami. Šokinėk aplink kiek nori ir kaip nori, o jie parodo liežuvį ir viskas.
Atsiras turbūt nedaug žmonių, kurie nemėgsta humuso. Na gerai, gerai, aš irgi jo nelabai mėgstu, bet šis iš burokėlių man patiko. Tai puikus veganiškas patiekalas be gliuteino. Puiki užtepėlė ant skrudintos duonos ar puiki atrakcija vaikams, kai į ją gali merkti daržovių lazdeles ir pakabinus humuso gardžiuotis į valias. Mano mažoji dama šitokį maistą pripažįsta ir dažnai pakabliuoja su daržovių pagaliukais šio užtepo.

4 asmenims, 5 min.

1 nemažas virtas burokėlis,
1 skardinė avinžirnių,
1 šaukštas laimo sulčių,
3 šaukštai alyvuogių aliejaus,
2 skiltelės česnako,
1/2 šaukštelio druskos ( naudojau rausvą  Himalajų druską)
1/4 šaukštelio šviežiai maltų juodųjų pipirų.

Į trintuvą sudėkite smulkintą burokėlį, avinžirnius ir sutrinkite iki norimos konstitencijos.
Į gautą sutrintą masę dedame išspaustą česnaką, pilame laimo sultis, aliejų, beriame druską ir pipirus. Viską gerai išmaišome .
Tiekiame su duonos skrebučiais ar daržovių lazdelėmis.



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Spurgos su slyvomis.