2018 m. vasario 21 d., trečiadienis

Angliška burokėlių sriuba.

 Šią sriubą radau viename angliškame bloge ir ji man taip skaniai susiskaitė, kad prižadėjau sau būtinai ją išbandyti.
Ši sriuba be galo, be krašto paprasta, bet ji tokia skani, kad kaskart ranka pati nevalingai kilo įsipilti dar sriubos pakartoti :) 

4 asmenims, 40 min.

1 poras,
1 šaukštas kokosų sviesto arba alyvuogių aliejaus,
1 vidutinio dydžio burokėlis,
1 bulvė,
1 morka,
3 saliero stiebai,
1 l. vandens,
1 šaukštelis druskos,
1 šaukštelis dž. rozmarino,
1 šaukštas dž. žolelių prieskonių mišinio,
1 žiusnelis pipirų maltų,
1 šaukštas smulkintų petražolių,
3 česnako skiltelės.

Susmulkinkite porą, saliero stiebus, morką, bulvę ir burokėlį kubeliais ( aš burokėlį iš įpročio tarkavau).
Pakepinkite porą svieste arba aliejuje.
Sudėkite visas likusias daržoves šalia poro, užpilkite vandeniu ir virkite iki užvirimo.
Suberkite druską, pipirus, rozmariną, dž.žoleles ir virkite dar 20 min.
Česnakus susmulkinkite ir pakepinkite nedideliame kiekyje aliejaus ar kokoso svieste  ir kai pasklis česnako kvapas, suberkite į sriubą.
Išjunkite viryklę ir leiskite kelias minutes pastovėti, kad skoniai susimaišytu.
Prieš tiekiant užberkite šviežiai smulkintų petražolių.

Šaltinis:Trinitys kitchen.




Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Kreminiai makaronai.

Nepaisant to, kad mėgstu gaminti maistą, aš taip pat mėgstu ir ragauti kitų gaminto maisto. Šiuos makaronus kažkada ragavau pas draugę V...