Gyriausi anksčiau, kad nusipirkau kelias knygas, kuriomis labai džiaugiuosi. Išbandžiau kelis receptus, bet... Tik susiruošiu fotografuoti ir dangus aptemsta ir bet kokios fantazijos nufotografuoti gražiai maistą sudūžta į šipulius, o pavykę patiekalai nugula į pilvus. Taip nutiko ir su jautiena apkepta sūriu pagal Kristinos receptą, taip nutiko ir su jūros lydekos kotletais...
Bet šiandien man pavyko. Receptas tiesa ne iš knygos, o iš mano galvos. Puikiai pavykęs patiekalas, kuris nugulė į mūsų su vyru pilvus ir dar tikrai kartosim ne kartą ir ne du... Paprastas, bet neprastas...
2 jūros lydekos ( galima ir kitą baltą žuvį naudoti),
žiupsnelis druskos,
žiupsnelis maltų pipirų,
1 kiaušinis,
sauja miltų,
aliejaus kepimui.
Padažas:
2 šaukštai sviesto,
200 ml. grietinėlės,
100 gr. špinatų lapelių,
2 skiltelės česnako,
1 nedidelis svogūnas,
žiupsnelis paprikos miltelių,
žiupsnelis druskos,
žiupsnelis maltų pipirų.
Žuvį nuvalome, perpjauname išilgai ir išimame pagrindinį kaulą. Padarome išklotinę ir beriame druska bei pipirais. Keptuvėje įkaitiname aliejų. Žuvies filė pamirkome kiaušinio plakinyje ir apvoliojame miltuose. Žuvį dedame į keptuvę ir kepame po 2 minutes iš kiekvienos pusės, kol žuvis iškepa.
Padažui keptuvėje ištirpiname sviestą ir apkepiname smulkintus svogūnus ir česnakus. Stebėkite, kad česnakai nepradėtu ruduoti. Supilkite grietinėlę, sudėkite smulkintus špinatus ir maišydami pakaitinkite kelias minutes. Kai špinatai sukris, berkite druską, pipirus ir paprikos miltelius ir išmaišykite.
Padažą pilkite į lėkštę šalia žuvies.
Valgykite su norimu garnyru.
p.s. kaip matote darbo visai nedaug ir pietūs po 10 min. garuoja ant stalo ( aišku, jeigu garnyras jau paruoštas anksčiau).
No comments:
Post a Comment