Saturday 6 January 2018

Tunu įdaryti persikai.

Vyras pasiėmė vaikus ir visi trys išdūmė tik jiems vieniems žinomais keliais. Leido man pailsėti nuo visko ir prisakė: ILSĖKIS IR NIEKO NEDARYK !!! Na tai aš ilsiuosi...
Vakar vėlai vakare pasiekė dovanėlė iš Lt. ir didelį AČIŪ tariu Druskos namai už nuostabią dovanėlę, kurios labai laukiau. Teko garbė išbandyti naujoves ir savo virtuvėje. Būtinai rekomenduoju visiems apsilankyti jų parduotuvėje ir įsigyti puikių gaminių, kurie kiekvieną šeimininkę pavers namų diva, nes šioje parduotuvėje ko tik nėra : ir perlinės druskos, ir druskos lava, ir pipirai ir...ir....ir...Žodžiu nueikit geriau ir patys pamatykit, nei šimtą kartų čia perskaitykit :)
Kadangi šiandien Trys Karaliai, tai ir pietūs lai būna karališki :) 
Šį receptą radau pas Kristiną bloge ir dar šventėm planavau išbandyti, bet taip ir liko planais. Šiandieną likusi viena namuose ( neminint katino Felikso), nusprendžiau išbandyti šį patiekalą ir ramiai, pasimėgaudama suvalgyti.
Aišku, gardinau Druskos namai druska, kuri yra naujiena ir vadinasi Atlas Spring Salt.Ši druska yra kilusi iš Vakarų Maroko ir ji puikiai tinka kasdieniniam vartijimui.
Salotos puikios, lengvai pagaminamos ir papuoš šventinį stalą.

4 vienetai, laikas : 10 min.

1 skardinė tuno konservų,
4 konservuotų persikų puselės,
1 šaukštas majonezo,
1/2 nedidelio svogūno,
1 šaukštas citrinos sulčių,
1 šaukštas garstyčių,
žiupsnelis pipirų maltų,
žiupsnelis Atlas Spring druskos,
kelios šakelės šviežių krapų,
sauja salotų mišinio ( nebūtina).

Persikų puseles išimame iš syrupo ir nuvarviname.
Išpilkite visą skystį iš tuno skardinės. Tuną dėkite į dubenėlį, sudėkite majonezą, garstyčias, dėkite smulkintą svogūną, citrinos sultis supilkite, berkite druskos ir pipirų. Su trintuvu lengvai sutrinkite iki tirštos košelės.
Į lėkštę dedame salotų mišinio. Sudedame persikų puseles ir šaukšto pagalba į persikų puseles dedame tuno masę. Apiberiame smulkintais krapais.
Skanaus.

Šaltinis:Su šaukštu aplink pasaulį.





No comments:

Post a Comment

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...