Wednesday 20 December 2017

Trinta cukinijų sriuba.

Kai šalta, be sriubos - nė iš vietos.
Dubenėlis gardžios ir karštos sriubos  nuotaika pakils bemat...
Esu priklausoma nuo sriubų ir kai viena sriuba pasibaigia, tuoj kaičiu kitą... Dabar kaip tik tas metas atsivalgyti sriubų.
Nežinau ar dalinausi jau šios sriubos receptu, bet nepamaišys jeigu ir dar kartą pasidalinsiu.
Greitai pagaminama sriuba. Tiršta, švelnaus skonio ir soti.
Einam virti?

1 svogūnas,
1 didelė morka,
1 nedidelė cukinija,
100 ml. sultinio daržovių,
100 ml. pieno,
100 ml. grietinėlės,
šlakelis sojų padažo ( nebūtina),
šiek tiek malto muskato riešuto ( jeigu mėgstate, bet galite ir nedėti),
aliejaus,
žiupsnelis druskos,
žiupsnelis maltų pipirų.

Morką ir cukiniją nulupti ir susmulkinus virti vandenyje 10 min.
Keptuvėje su įkaitintu aliejumi pakepinti smulkintą svogūną, kol gražiai pagels ir suminkštės.
Į puodą, kuriame gaminsime sriubą sudėkite kepintus svogūnus, apvirtas daržoves, supilti pieną, grietinėlę, sojos padažą ir daržovių sultinį. Pavirkite kelias minutes vis pamaišant. Suberti muskato riešutą, druską ir pipirus, išmaišyti ir pavirti dar kelias minutes.
Sutrinkite su maisto smulkintuvu iki norimo tirštumo.
Skanaus.
Iš šio kiekio gausis dvi porcijos.




No comments:

Post a Comment

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...