Monday, 2 October 2017

Riešutiniai - obuoliniai keksiukai su morengu.

Kartais būna tokių vakarų, kai užeina nenumaldomas noras kažką kepti. Toks smarkus, kad dėl vieno trūkstamo produkto galiu nubėgti net į prekybos centrą. O kartais gaminu iš to, ką randu savo virtuvės spintelėse ( kaip smagu, kad virtuvė didelė ir spintelių daug).
Šie keksiukai buvo kepami mokyklos kavos popietei apie kurią rašiau jau.
Šiandieną susitikus direktorę išgirdau tiek liaupsų mano gaminiams, kad prižadėjau dar būtinai jų iškepti.

3 obuoliai,
3 kiaušiniai,
120 gr. rudo cukraus,
200 ml. kefyro, 
100 gr. sviesto,
150 gr. kvietinių miltų,
1.5 šaukštelio kepimo miltelių,
1 šaukštelis cinamono,
100 graikiškų riešutų.

Kremas:
125 gr. maskarponės sūrio,
50 gr. cukraus pudros,
125 gr. 35% grietinėlės,
keli lašai raudonų maistinių dažų,
1 šaukštelis vanilinio cukraus.

Morengas:
3 kiaušinių baltymai,
175 gr. cukraus,
truputis citrinos sulčių.

Obuolius sutarkuojame.
Kiaušinius išmaišome su cukrumi. Sviestą ištirpiname ir kiek pravėsinę sumaišome su kefyru.
Visus sausus produktus ( miltus, kepimo miltelius, cinamoną su maišome su smulkintais riešutais.
Į kiaušinių plakinį supilame sviesto - kefyro masę, sausus produktus, suberiame obuolius ir gerai išmaišome.
Keksiukų masę supilstome į keksiukų formeles ir kepame 15 - 20 min. 190  C. temp. orkaitėje, kol keksiukai iškils ir gražiai paruduos, bei pilnai iškeps.
Atvėsiname.
Gaminame morengus.
Kruopščiai atskirkite kiaušinio baltymus nuo trynių.
Išplakite atšaldytus baltymus su mikseriu, dalimis pildami cukrų.
Kai masė pasidarys gana tiršta ir tąsi, supilkite citrinos sultis ir dar paplakite.
Sudėkite masę į konditerinį švirkštą ir spauskite norimus morengus ant kepimo skardos ištiestos kepimo popieriumi.
Kepkite 100-120 C. temp. orkaitėje  apie 1- 1.5 val. priklausomai nuo dydžio.
Ruošiame kremą. Dubenyje suplakite maskarponę su cukraus pudra, vaniliniu cukrumi ir maistiniais dažais.
Kitame dubenėlyje suplakite grietinėlę iki standžios masės.
Atsargiai išplaktą grietinėlę sudėkite į maskarponės masę ir atsargiai įmaišykite.
Kremą spauskite su konditeriniu švirkštu ant atvėsusių keksiukų. Ant viršaus uždėkite atvėsusį morengą.

Keksiukų tešla paimta iš Beatos blogo, toliau gaminau, kaip kažkada dariau Debesys žurnalui.

No comments:

Post a Comment

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...