Kartais nutinka tokie stebūklingi penktadienio rytai Samčių šeimoj, kad vaikai mokykloj, o aš siurbčioju pono Samčio paruoštą kavą su pienu, skaitau naujienas internete ir dar viena akimi žiūriu televizorių. Neįtikėtina prabanga penktadieniui.
Vieno tokio tingaus penktadienio rytą vartydama savo kulinarinį lobyną radau primirštą receptą.
Ir kai pagalvojau, kad mano tinklaraščio sekėjai labiausiai vertina paprastus receptus, nusprendžiau, kad metas juos nudžiuginti dar vienu skaniu reikalu.
4 kiaulienos nugarinės kepsnių,
1 stiklinė kefyro,
1 stiklinė džiuvėsėlių,
2 kiaušiniai,
1 žiupsnelis kario ( nebūtina),
1 šaukštas citrinos sulčių,
druskos,
pipirų,
1 šaukštas Valio Forte Clasico tarkuoto sūrio.
Padažas:
200 gr.Alma graikiško jogurto,
1 ryšelis svogūno laiškų,
1 šaukštas citrinos sulčių,
druskos,
pipirų.
Kefyrą sumaišykite su citrinų sultimis, kariu, druska ir pipirais, užpilkite ant kiaulienos kepsnių ir palikite pusvalandžiui pasimarinuoti.
Kiaušinius išplakite su druska ir pipirais.
Kiaulieną pamirkykite kiaušinių plakinyje, apvoliokite džiuvėsėliuose, sudėkite į kepimo skardą ir kepkite 200 C. temp. orkaitėje apie 30 min.
Baigiant kepti užberkite sūrio.
Jogurtą sumaišykite su smulkiai supjaustytais svogūnų laiškais, citrinų sultimis, druska ir pipirais.
Patiekite su iškepusiais kepsniais.
Receptas rastas žurnale Virtuvė 2013 m. gegužės numeryje.
No comments:
Post a Comment