Monday, 2 October 2017

Aromatinga pupelių sriuba.

Šiandieną mano vaikai išėjo į mokyklą pasišokinėdami, nors ir vėjas uraganinis. Nuskambėjus skambučiui buvo įjungta muzika, nusimestos striukės ir kepurės ir šoko - sportavo , kad visi atsibustu ir pajudėtu. Man irgi pagal muziką kojos pačios kilnojosi ir kūnas judėjo.
Grįžus būčiau mielai sode sėdėjusi ir gėrusi kavą, bet vėjas ir lietus sumaišė visus planus. Užtat išviriau sriubą. Mano vyras pupelių fanas, tai jam kaip tik.
Sriuba paprasta, kur galima sakyti: viens du ir gatava. Tačiau čia yra kelios natos, kurios šią sriubą pakelia į aukštesnį lygį.
2 svogūnai,
2 bulvės,
2 morkos,
2 česnako skiltelės,
2 šaukšteliai malto kumino,
1 šaukštelis maltų saldžių paprikų,
gabalėlis imbiero šaknies,
truputėlį ( pagal skonį) čili pipiro miltelių,
1.5 stiklinės pupelių,
1 l. daržovių sultinio,
aliejaus kepimui.

Pupeles išmirkykite vandenyje per naktį.
Į sultinį suberkite pupeles ir virkite, kol suminkštės. Sudėkite kubeliais smulkintas bulves ir virkite, kol bus minkštos ir pilnai išvirusios.
Keptuvėje su šlakeliu aliejaus pakepinkite smulkintus svogūnus, česnakus ir smulkintą imbiero šaknį.
Šiek tiek pakepinus daržoves į keptuvę sudėkite tarkuotas morkas ir likusius prieskonius. Maišant apkepinkite.
Sudėkite keptuvės turinį į sriubą ir pavirkite kelias minutes.
Jei reikia įberkite druskos ir maltų pipirų.


Mintis rasta Sezoninėj virtuvėj, bet koreguota pagal mano ir vyro skonį.

No comments:

Post a Comment

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...