Aš ir vėl kepiau pyragą. Varškės. Taip. Ir vėl...
Bet šis KAŽKAS TOKIO, nes toks skanus, kad valgant pirštus galiu nusikąsti.
Mano žmogui irgi turėtu patikti, nes jis mėgsta tokius.
Šis keksas/pyragas nė per daug saldus, nė riebus, drėgnas ir be proto skanus.
Mano šokoladiniai lašeliai nusėdo į dugną, matyt mano damutė blogai maišė, nes abi kepėme šį skanumyną.
120 gr. kambario temperatūros sviesto,
200 gr. cukraus,
3 kiaušiniai,
250 gr. varškės,
250 gr.miltų,
1/2 šaukštelio kepimo miltelių,
žiupsnelis druskos,
100 gr. šokolado lašiukų,
žiupsnelis vanilinio cukraus.
Sviestą išsukite su cukrumi, kol masė taps puri. Po vieną įmaišykite kiaušinius, kaskart gerai išmaišius. Sudėkite varškę, pagardinkite vaniliniu cukrumi ir gerai išmaišykite.
Atskirame dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius ir druską. Sumaišykite sausus produktus su kiaušinių - varškės mase. Įmaišykite šokolado lašelius, gerai išmaišykite, kad šokoladas pasiskirstytu po visą masę tolygiai.
Tešlą supilkite į pailgą kekso formą, kurią prieš tai ištiesiame kepimo popieriumi.
Keksą kepkite 180 C. temp apie 50 min. arba, kol keksas iškepa.
Atvėsinkite ant grotelių.
Idėja rasta seniai internete, berods viename mamų forume.
No comments:
Post a Comment