Oi kokia buvo skani vakarienė, ne tas žodis. Viskas paprasta, greitai pagaminama. Tokie receptai gelbėja, kai nieko nesinori, tik kuo greičiau pagaminti vakarienę ir kristi į lovą.
Skanu, sotu, greita...Dar vardinti ?
Naudojau Valio produkcijos sūrį Forte Classico, kuris yra brandintas 10 min., aitraus kvapo, šiek tiek salstelėjęs...Verta išbandyti, nes jis tinka tiek salotoms, tiek aštriai sriubai ar gurmaniškiems patiekalams. Puikiai tiko ir prie šio cukinijų patiekalo.
2 nedidelės cukinijos,
1 svogūnas,
1 morka,
4 pievagrybiai,
2 skiltelės česnako,
aliejaus kepimui,
100 gr. šalto rūkymo šoninės,
pipirai,
druska,
2 šaukštai Valio Forte Classico sūris.
Cukinijoms nupjaukite viršūnėles, išgremžkite vidų padarydami laivelius.
Svogūną susmulkinkite kubeliais, morką sutarkuokite, česnakus išspauskite. Visas šias daržoves apkepinkite aliejuje, kol suminkštės. Sudėkite smulkintą cukinijos minkštimą, pievagrybius, smulkintą šoninę ir pakepinkite kelias minutes. Pagardinkite druska ir pipirais.
Šiuo įdaru prikimškite cukinijų laivelius ir dėkite į orkaitę kepti apie 10 - 15 min. 180 C. temp.
Prieš baigiant kepti užberkite sūriu, pakepkite dar pora minučių ir traukite lauk.
1 svogūnas,
1 morka,
4 pievagrybiai,
2 skiltelės česnako,
aliejaus kepimui,
100 gr. šalto rūkymo šoninės,
pipirai,
druska,
2 šaukštai Valio Forte Classico sūris.
Cukinijoms nupjaukite viršūnėles, išgremžkite vidų padarydami laivelius.
Svogūną susmulkinkite kubeliais, morką sutarkuokite, česnakus išspauskite. Visas šias daržoves apkepinkite aliejuje, kol suminkštės. Sudėkite smulkintą cukinijos minkštimą, pievagrybius, smulkintą šoninę ir pakepinkite kelias minutes. Pagardinkite druska ir pipirais.
Šiuo įdaru prikimškite cukinijų laivelius ir dėkite į orkaitę kepti apie 10 - 15 min. 180 C. temp.
Prieš baigiant kepti užberkite sūriu, pakepkite dar pora minučių ir traukite lauk.
No comments:
Post a Comment