Kai šiandien draugėm užsiminiau, kad kepu šokoladinį cukinijų keksą visos smalsavo: Na ir kaip? Koks skonis? Ar patiko?
Vienareikšmiškai sakau: nelaukite tiek ilgai kaip aš, o būtinai bandykite, kol darže dar jaunos, gražios cukinijos. Nelaukite, kol jos užaugs iki paršelio dydžio ir į virtuvę jau neatnešit, o su karučiu įvešit.
Pyragas toks drėgnas, šokoladinis ir net nesijaučia cukinija stipriai. Vos vos jos nata groja, bet ne taip baisiai, kaip iki tol maniau :)
1 st. tarkuotos cukinijos ( burokine tarka),
1 st. miltų,
0.5 st. kakavos nesaldžios,
1 šaukštelis kepimo miltelių,
100 gr. tirpinto sviesto,
150 gr. cukraus,
3 kiaušiniai,
100 gr. šokolado ( naudojau pieniška),
žiupsnelis druskos.
Kremui:
150 gr. maskarponės sūrio,
4 šaukštai cukraus pudros,
truputis citrinos sulčių.
Dubenyje suplakame kiaušinius su cukrumi iki šviesios masės. Supilame ištirpintą sviestą ir įmaišome tarkuotą cukiniją.
Kitame dubenyje sumaišome miltus, kepimo miltelius, kakavą ir druską. Per kelis kartus suberiame sausus produktus į cukinijų masę ir gerai išmaišome.
Šokoladą sukapojame nedideliais gabaliukais ir įmaišome į masę.
Kepimo formą ištiesiame kepimo popieriumi ir supilame tešlą.
Orkaitę įkaitiname iki 180 C. temp.
Dedame kepimo formą į orkaitę ir kepame 50 - 60 min.
Iškepus atvėsiname.
Kremui maskarponės sūrį išplakame su cukraus pudra ir citrinos sultimis.
Dedame kremą į konditerinį maišelį ir išspaudžiame kremą ant atvėsusio kekso.
No comments:
Post a Comment