Monday, 28 August 2017

Šašlykai marinuoti juodoje arbatoje.

Na ką, vasara atsisveikina iki kitų metų...Lauki vos ne visus metus, o ji va...šast ir dingo.
Ne, nu tikrai... Aš pavyzdžiui jos šiemet nepastebėjau visai. Atrodo ir nesėdėjau užsidariusi kokiame nors urve, bet...
Vasaros palydėtuvėm ko gero paskutinį kartą kepėme šašlykus. Skanūs iki negalėjimo, paprasti, bet skanūs. Ar dar ruoščiau taip? Žinoma.
Receptas rastas internete, bet sudomino tuo, kad mėsa marinuojama ne kokiame acte, kefyre, majoneze ar mineraliniame vandenyje o... juodoje arbatoje.
Mėsa gaunasi traški, bet sultinga viduje.

100 gr. arbatžolių,
1 l. vandens,
2 kg. kiaulienos sprandinės,
2 svogūnai,
druska,
pipirai,
dž. žolelių ( rozmarino, čiobrelio, petražolės, kalendra).

Arbatžoles užpylti verdančiu vandeniu ir palikti pritraukti. Atvėsusią arbatą perkoškite per sietelį.
Kiaulienos sprandinę supjaustykite nemažais gabaliukais ir užpilkite arbata. Marinuokite pora valandų.
Pasimarinavusią mėsą nusunkite ir tada berkite žoleles, pipirus ir smulkintus svogūnus. Gerai ištrinkite su rankomis ir palikite marinuotys dar 2 valandas.
Prieš veriant ant iešmų berkite ant mėsos druską.
Vis pavartant kepame ant žarijų, kol iškepa.

 Šaltinis: Sezoninė virtuvė.

No comments:

Post a Comment

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...