Jei kiti sriubas valgo labai retai, tai mūsų šeimoje ji yra beveik kasdien.
Štai ir ši, atrodo paprasta kaip 2x2, bet ji gaminta ant laužo.
Aišku, lengviau išsivirti namuose ant viryklės, bet vasarą man patinka kartais sriuba virta gamtoje.
Žinoma, jei laikas leidžiamas gamtoje su palapinėmis, tai dažniausiai būna žuvienė, bet jei namuose, sode, tai visada daržovių likučiai naudojami.
O tas dūmo kvapas...
300 gr. keptų šašlykų ( galima naudoti dešreles, kepta vištieną...),
1 nedidelis kopūstas,
4 bulvės,
2 morkos,
2 saliero kotai,
1 sauja žirnelių,
3 skiltelės česnako,
druska,
šviežiai malti pipirai,
lauro lapai.
Į puodą pilame vandens ( priklauso nuo to, kokio tirštumo sriubos norėsite), beriame lauro lapus, smulkintas bulves, smulkintą kopūstą ir verdame, kol bulvės suminkštės. Beriame smulkintus salierus, tarkuotas morkas, smulkintus česnakus ir verdame apie 10 min. Sudedame šašlykus ar kitokią keptą/ virtą mėsą, žirnelius ir prieskonius ir dar paverdame kelias minutes.
Prieš tiekiant galite įsidėti grietinės.
Aišku, lengviau išsivirti namuose ant viryklės, bet vasarą man patinka kartais sriuba virta gamtoje.
Žinoma, jei laikas leidžiamas gamtoje su palapinėmis, tai dažniausiai būna žuvienė, bet jei namuose, sode, tai visada daržovių likučiai naudojami.
O tas dūmo kvapas...
300 gr. keptų šašlykų ( galima naudoti dešreles, kepta vištieną...),
1 nedidelis kopūstas,
4 bulvės,
2 morkos,
2 saliero kotai,
1 sauja žirnelių,
3 skiltelės česnako,
druska,
šviežiai malti pipirai,
lauro lapai.
Į puodą pilame vandens ( priklauso nuo to, kokio tirštumo sriubos norėsite), beriame lauro lapus, smulkintas bulves, smulkintą kopūstą ir verdame, kol bulvės suminkštės. Beriame smulkintus salierus, tarkuotas morkas, smulkintus česnakus ir verdame apie 10 min. Sudedame šašlykus ar kitokią keptą/ virtą mėsą, žirnelius ir prieskonius ir dar paverdame kelias minutes.
Prieš tiekiant galite įsidėti grietinės.
No comments:
Post a Comment