Šis receptas nėra niekuo ypatingas, tiesiog leidau sau prisiminti vaikystės namų skonį.
Vaikystėje norėjosi valgyti kavinėse, o dabar - pas mamą arba močiutę.
Ir šis receptas atkeliavo iš mano vaikystės namų.
Gal ir jūs jau tokį žinote, o jei ne, tai gal bus naujas receptas jūsų užrašų knygelėse.
10 vištienos blauzdelių,
3 svogūnai,
2 citrinos,
5 šaukštai sviesto,
2 šaukštai aliejaus,
2 skiltelės česnako,
žiupsnelis druskos ir pipirų.
omis česnako skiltelėmis, prieskoniais.
Iš vienos citrinos išspaudžiame sultis ir gerai ištriname vištienos blauzdeles šiuo mišiniu. Pamarinuojame kelias valandas šaldytuve.
Dedame vištieną į skardą ir kepame 220 C.temp. apie 20 min., tada ištraukiame kepimo indą lauk ir į tarpus pridedame svogūnų ir citrinos riekeles.
Vėl dedame į orkaitę kepti dar apie 30 min., kol mėsa iškepa.
Valgome su pasirinktu garnyru.
No comments:
Post a Comment