Wednesday, 5 April 2017

Risotto su krevetėmis ir grybais.

     Tai labai greitai paruošiamas patiekalas ir tikrai skanus. Mano vaikai labai mėgsta šį patiekalą, o ir aš neatsisakau...


  • 250 gr.ryžių,
  • 2 saliero stiebai,
  • 1 svogūnas,
  • 1 morka,
  • 4 pievagrybiai,
  • 200 gr.krevečių,
  • 500 ml.žuvies sultinio,
  • petražolių,
  • žiupsnelis druskos.
     Susmulkinkite svogūną, salierą ir sutarkuokite morką.Suberkite į keptuvę gilią su aliejumi ir ant silpnos ugnies kepkite apie 10 min.Daržovės turi būti nesudegusios, o svogūnai skaidrūs.Suberkite smulkintus pievagrybius kai kepimas daržovių įpusės.
     Po 10 min.daržovių kepimo, supilkite ryžius, įpilkite sultinio dalį ir maišydami kaitinkite, kol taps minkšti.Jei reikia, laikas nuo laiko dapilkite  sultinio.Suberkite druską, krevetes ir kaitinkite, kol viskas suminkštės.
    Gale gaminimo galite užberti sūrio tarkuoto.Užberkite petražolių.

No comments:

Post a Comment

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...