Daug išbandžiau čeburekų receptų:ir paprastų, ir mandresnių, bet nė vieni nebuvo tokie skanūs kaip šie.Paprasti, be jokių mandrybių...Gaminom kartu su vaikais.O vartojom su sultiniu...Gera savaitgalio pradžia :)
- 500 gr.miltų,
- 350 ml.šilto vandens,
- žiupsnelis druskos,
- 3 šaukštai aliejaus.
Įdaras:
- 450 gr.riebesnės kiaulienos faršo,
- 1 kiaušinis,
- 1 svogūnas,
- 3 skiltelės česnako,
- druskos, pipirų pagal skonį,
- pundelis krapų ( naudojau šaldytus).
Tešla:į šiltą vandenį įpilkite aliejų, druską sumaišykite su miltais.Į miltus po truputį pilkite vandenį ir minkykite tešlą apie 10 min.Tešla gausis minkšta ir elastinga.
Įdarui smulkiai supjaustykite svogūną, česnakus ir krapus.Suberkite į faršą smulkintas daržoves, įmuškite kiaušinį, berkite prieskonius ir gerai išmaišykite.
Imkite tešlos gabaliuką ir ant miltais pabarstyto stalviršio iškočiokite ploną blyną.Dėkite šaukštą mėsos įdaro ir sulenkia per puse šakutės pagalba suspauskite šonus.
Kepkite gerai įkaitintame aliejuje.
p.s.niekada į jokius gaminius, kurie verdami aliejuje nepilu degtinės, spirito ar brendžio...Aliejaus tikrai neprisigeria.
No comments:
Post a Comment