Su pavasariu! Kasmet su kovo pirmomis dienomis prisižadu sau tam tikrų pasižadėjimų.Šį kartą irgi...Vienas iš tokių, kad pradėsiu kiekvieną rytą bėgioti.Bet kai už lango lietus ar atsibudus matai, kad šalia vyras saldžiai miega, apsiverti ant kito šono ir toliau snaudi.Bet buvo keli rytai, tai vyrą palikusi lovoj toliau miegot, pati šokau į sportinius batelius, išbėgau pro duris apibėgti savo rajoniuką.Ir koks buna smagus jausmas, kai gryžti prisibėgiojusi ir ramiai geri kavą, o kiti dar tik iš lovų lipa...
Nors grilio sezonas dar kaip ir tolokai, bet namuose įjungus grilio programą galima apsimesti, kad sode kepi šašlykus.Šiandieną taip aš pati save apgaudinėjau.
Souvlaki, tai po mandriu pavadinimu slepiasi ne kas kitas, kaip vištienos šašlykas.
Kelios minutės darbo, dar kelios kepimo ir puiki vakarienė.
Nors grilio sezonas dar kaip ir tolokai, bet namuose įjungus grilio programą galima apsimesti, kad sode kepi šašlykus.Šiandieną taip aš pati save apgaudinėjau.
Souvlaki, tai po mandriu pavadinimu slepiasi ne kas kitas, kaip vištienos šašlykas.
Kelios minutės darbo, dar kelios kepimo ir puiki vakarienė.
- 500 gr.vištienos krūtinėlės,
- 3 šaukštai citrinos sulčių,
- 1 šaukštas alyvuogių aliejaus,
- 2 skiltelės česnako,
- 1 šaukštelis džiovintų petražolių,
- žiupsnelis druskos,
- žiupsnelis pipirų.
Padažas:
- 1 nedidelis agurkas,
- 2 skiltelės česnako,
- 3 šaukštai natūralaus jogurto,
- šlakelis citrinos sulčių,
- žiupsnelis druskos ir maltų pipirų,
- truputis krapų.
Ruošiame vištieną.Dž.petražoles, druską, pipirus, spaustą česnaką sumaišome su citrinos sultimis ir aliejumi.Dedame smulkintą vištieną ir marinuojame.Geriausia per naktį.
Medinius pagaliukus išmirkome vandenyje, kad nedegtu.Suveriame vištienos gabaliukus ir kepame orkaitėje su griliumi apie 15 min.
Sutarkuotą agurką nusunkiame, įspaudžiame česnako, beriame smulkintus krapus, druską ir pipirus, sudedame jogurtą ir supilame citrinos sultis.Viską gerai išmaišome ir tiekiame su vištienos iešmeliais.
No comments:
Post a Comment