2021 m. balandžio 19 d., pirmadienis

Aštri perlinių kruopų sriuba su agurkais



1.5 l daržovių arba vištienos sultinio

 150 g virtų perlinių kruopų

3 vidutinio dydžio agurkai

3 bulvės

2 morkos

1 svogūnas

2 skiltelės česnako

2 aitrieji pipirai

žiupsnelis druskos

žiupsnelis baltųjų pipirų

Sultinyje išverdame bulves.

Keptuvėje su šlakeliu aliejaus pakepiname tarkuotas morkas, smulkintus svogūnus ir česnakus, aitriąją papriką. Sudedame į puodą su sultiniu. Dedame virtas perlines kruopas, tarkuotus agurkus ir verdame 10 min. 

Gardiname druska bei pipirais.

Valgome su grietine.

p.s. vietoj šviežių agurkų galite naudoti raugintus ar marinuotus, bet su šviežiais skonis švelnesnis.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...