2021 m. vasario 2 d., antradienis

Kalmarų ir ananasų salotos

 Šiandien vaikščiodama su vaikais lauke pajutau pavasarį. Saulė visai kitaip švietė nė viduržiemį, o ir maisto nesinori sunkaus. Tad nusipirkau kalmarų ir pasigaminom labai skanias salotas. O ir ananasas čia puikiai "sugrojo".



4 asmenims, apie 20 min.

1 kg kalmarų

1 agurkas

2 aitrusis pipiras

1 raudonas svogūnas

1 pundelis kalendros

1 šakelė vyšninių pomidorų

1 ananasas

4 saujos rukolos salotų

Užpilui:

2 šaukštai alyvuogių aliejaus

2 šaukštai žuvų padažo

2 šaukštai rudojo cukraus

1 šaukštelis sezamų aliejaus

1 laimo žievelė ir sultys

1 skiltelė česnako

1 cm ilgio imbiero šaknis

Užpilui visus ingredientus sumaišykite dubenyje. Supjaustykite ananasą nedideliais gabaliukais ir sudėkite į užpilą.

Kalmarus apvirkite ir supjaustykite žiedais. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir iškepkite dalimis kalmarus(2.5 min. kiekvieną pusę).Nedėkite visų kalmarų iškart, nes tada ne keps, o troškinsis savo sultyse. Jei trųksta aliejaus-dapilkite.

Kai kalmarai iškeps, toje pačioje keptuvėje kepiname ananasus su dalimi skysčio.

Į lėkštes dedame  rukolą,smulkintus agurkus, pomidorus, raudonąjį svogūną, kalmarus, kepintą ananasą. Užberiame smulkintus aitriuosius pipirus, kalendrą.


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Kukurūzų-bulvių sriuba su krevetėmis

Nežinau kaip Jums, bet man nauji receptai gimsta visai netikėtai. Tikrai nesėdžiu prie kulinarinių knygų ir nenagrinėju receptų,tikrai nelyg...