Šiandien vaikščiodama su vaikais lauke pajutau pavasarį. Saulė visai kitaip švietė nė viduržiemį, o ir maisto nesinori sunkaus. Tad nusipirkau kalmarų ir pasigaminom labai skanias salotas. O ir ananasas čia puikiai "sugrojo".
4 asmenims, apie 20 min.
1 kg kalmarų
1 agurkas
2 aitrusis pipiras
1 raudonas svogūnas
1 pundelis kalendros
1 šakelė vyšninių pomidorų
1 ananasas
4 saujos rukolos salotų
Užpilui:
2 šaukštai alyvuogių aliejaus
2 šaukštai žuvų padažo
2 šaukštai rudojo cukraus
1 šaukštelis sezamų aliejaus
1 laimo žievelė ir sultys
1 skiltelė česnako
1 cm ilgio imbiero šaknis
Užpilui visus ingredientus sumaišykite dubenyje. Supjaustykite ananasą nedideliais gabaliukais ir sudėkite į užpilą.
Kalmarus apvirkite ir supjaustykite žiedais. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir iškepkite dalimis kalmarus(2.5 min. kiekvieną pusę).Nedėkite visų kalmarų iškart, nes tada ne keps, o troškinsis savo sultyse. Jei trųksta aliejaus-dapilkite.
Kai kalmarai iškeps, toje pačioje keptuvėje kepiname ananasus su dalimi skysčio.
Į lėkštes dedame rukolą,smulkintus agurkus, pomidorus, raudonąjį svogūną, kalmarus, kepintą ananasą. Užberiame smulkintus aitriuosius pipirus, kalendrą.
No comments:
Post a Comment