Thursday, 17 September 2020

ALEVROPITA-graikiškas fetos pyragas

 Tai pyragas, kurį galėčiau valgyti kasdien.

Dievinu fetos sūrį, tad namuose jo tikrai netrūksta. Kaskart nusipirkusi naują pakuotę, stengiuosi pagaminti kažką naujo.

Į šį pyragą žiūrėjau kreivai, maniau iš paprastų produktų nesigaus kažkas "wou", bet...Man tai šių metų atradimas ir bus gaminamas tikrai dar ne kartą ir ne du...

Tai graikiškas fetos pyragas, kuris toks paprastas, kad iškeps net tie, kas nemėgsta gaminti visai.



8 asmenims, apie 55 min.

225 g miltų

1 šaukštelis druskos

2 kiaušiniai

350 ml pieno

60 ml vandens

340 g fetos sūrio

2 šaukštai sviesto

alyvuogių aliejaus

Įkaitinkite orkaitę iki 200 C.

Kepimo indą(38 cm skersmens) patepkite sviestu ir pašlakstykite aliejumi.Dėkite kepimo indą į orkaitę ir pakaitinkite 3 min., kol pradės šnypšti, bet dar nedegs.

Dideliame dubenyje sumaišykite miltus su druska, įmuškite vieną kiaušinį, pilkite pieną, kad gautusi tiršta tešla.

Supilkite 2/3 tešlos į kepimo indą, paskleiskite tešlą tolygiai per visą kepimo indą.Ant viršaus užtrupinkite 2/3 fetos.

Likusį kiaušinį išplakite su vandeniu ir sumaišykite su likusia tešla.Įberkite likusią fetą ir išmaišius užpilkite ant viršaus tešlos, kuri yra kepimo inde.

Dėkite ant viršaus sviesto gabaliukus, pašlakstykite aliejumi ir kepkite orkaitėje ant apatinių grotelių apie 40 min.

Tiekite karštą.

p.s. skanus ir šaltas.

2 comments:

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...