Tai pyragas, kurį galėčiau valgyti kasdien.
Dievinu fetos sūrį, tad namuose jo tikrai netrūksta. Kaskart nusipirkusi naują pakuotę, stengiuosi pagaminti kažką naujo.
Į šį pyragą žiūrėjau kreivai, maniau iš paprastų produktų nesigaus kažkas "wou", bet...Man tai šių metų atradimas ir bus gaminamas tikrai dar ne kartą ir ne du...
Tai graikiškas fetos pyragas, kuris toks paprastas, kad iškeps net tie, kas nemėgsta gaminti visai.
8 asmenims, apie 55 min.
225 g miltų
1 šaukštelis druskos
2 kiaušiniai
350 ml pieno
60 ml vandens
340 g fetos sūrio
2 šaukštai sviesto
alyvuogių aliejaus
Įkaitinkite orkaitę iki 200 C.
Kepimo indą(38 cm skersmens) patepkite sviestu ir pašlakstykite aliejumi.Dėkite kepimo indą į orkaitę ir pakaitinkite 3 min., kol pradės šnypšti, bet dar nedegs.
Dideliame dubenyje sumaišykite miltus su druska, įmuškite vieną kiaušinį, pilkite pieną, kad gautusi tiršta tešla.
Supilkite 2/3 tešlos į kepimo indą, paskleiskite tešlą tolygiai per visą kepimo indą.Ant viršaus užtrupinkite 2/3 fetos.
Likusį kiaušinį išplakite su vandeniu ir sumaišykite su likusia tešla.Įberkite likusią fetą ir išmaišius užpilkite ant viršaus tešlos, kuri yra kepimo inde.
Dėkite ant viršaus sviesto gabaliukus, pašlakstykite aliejumi ir kepkite orkaitėje ant apatinių grotelių apie 40 min.
Tiekite karštą.
p.s. skanus ir šaltas.
Kur kepimo temperatura
ReplyDeleteRadau😃😁
ReplyDelete