Monday 25 May 2020

Graikiško stiliaus aštrūs kalmarai

Šią savaitę #KarantinoSkoniųKelionės įkėlė koją į Graikiją, tad visą savaitę netrūks skanių patiekalų.
Graikiška virtuvė yra viena iš mano mėgstamiausių, tad norisi visko išragauti savo virtuvėje. Prižadu, lengvų ir skanių patiekalų šią savaitę čia tikrai netrūks.
Po kelionę po Graikiją pradedu nuo kalmarų troškinio.
Kadangi šiuo metu vengiu didelių susibūrimų, tad į turgų nenuvažiuoju ir teko pasitenkinti mažais kalmarais rastais parduotuvėje.
Šis troškinys sužavėjo tiek manę tiek vyrą, kuris nemėgsta aštraus maisto.  Darbo nėra daug, o skonis tikrai nepamirštamas.
Tad rišamės prijuostę ir kimbame į darbus...

3-4 asmenims, apie 60 min.

2 šaukštai aliejaus
900 g kalmarų(šaldyti)
1 svogūnas
3 skilteles česnako
2 šaukštai smulkintų petražolių
1 šaukštelis smulkintų čiobrelių
1 šaukštelis paprikos drožlių
1.5 stiklinės balto vyno
1 šaukštelis pomidorų pastos
2 pomidorai
žiupsnelis druskos
žiupsnelis pipirų

Kalmarus išvalome ir apverdame vandenyje 10 min.
Keptuvėje arba puode įkaitiname aliejų ir apkepiname smulkintą svogūną. Kai svogūnas šiek tiek suminkštės, dedame žiedais pjaustytus kalmarus ir pakepiname kelias minutes. Sudedame smulkintus česnakus, pomidorus, petražoles, čiobrelius, paprikų drožles, pomidorų pastą, supilame vyną ir troškiname ant vidutinės kaitros apie 30-40 min.
Pagardiname druska bei pipirais.
Valgome su virtais ryžiais .

No comments:

Post a Comment

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...