Saturday 14 December 2019

Kūčiukai be gyvulinės kilmės produktų

Aš kaip tame anekdote:jau tris kartus pirkau šampaną Naujiems metams. Tai va, aš jau kokius penkis kartus kepiau kūčiukus šventėms ir jau vėl nėra :) Mano vaikai juos taip mėgsta, kad gali valgyti ryte, per pietus ir vakare nesustodami :)
 Teko kartą nusipirkti vietinėje lietuviško maisto krautuvėlėje atvežtų iš Lt. kūčiukų, tai... Nežinau, man naminiai daug skanesni.
Dalinuosi šiandien dar vienu kučiukų receptų, kurie yra kepami be gyvulinės kilmės produktų ir puikiai tinka net veganams.

50 g nuplikytų ir nudžiovintų aguonų
500 g miltų
200 ml šilto vandens
15 g šviežių mielių
žiupsnelis druskos
2 šaukštai cukraus
2 šaukštai aliejaus

Mieles ištrinkite su 1/2 šaukšto cukraus. Įpilkite šlakelį vandens ir išmaišykite padarydami košelę.
Į gilų dubenį supilkite miltus, padarykite duobutę ir supilkite mielių košelę. Apiberkite lengvai miltais ir padėkite 15-20 min. šiltai, kad mielės sureaguotų.
Likusiame šiltame vandenyje ištirpinkite cukrų. Supilkite šį saldintą skystį į dubenį su mielėmis, tuomet įpilkite aliejų, berkite aguonas, druską ir gerai išmaišykite. Iš pradžių maišykite su šaukštu, o paskui minkykite. Tešla turi nelipti prie rankų. Kad ir kaip norėsis berti miltų-neberkite, o rankas padrėkinkite aliejumi.
Išminkius tešlą, dėkite šiltai, kad pakiltų. Užtruks apie valandą.
Iškilusią tešlą dar kartą išminkykite, formuokite plonus volelius ir supjaustykite vieno kąsnio gabaliukais.
Dėkite į skardą pabarstytą miltais, palikdami nedidelius tarpelius.
Kepkite 180 C. apie 7 min., kol gražiai paruduos.



No comments:

Post a Comment

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...