Sunday 15 September 2019

Orkaitėje kepti kotletai su daržovių padažu

Kai grįžtu namo pas savus visada prašau tetos, kad pagamintu "mantu",nes teta juos dieviškai skaniai ruošia (dabar ir manę išmokė, kad bus greitai receptas),tačiau kartą ji pagamino štai tokius kotletus su daržovėmis, kurių receptą rado internete.
Šiandien ir aš gaminau pagal tetos nupasakotą receptą ir mano šeimai labai patiko. Kadangi šie kotletai su daržovėmis, garnyrui mums užteko jų ir nieko negaminome papildomai.
Kotletai gavosi minkšti, sultingi, o daržovės-kvapnios. Žinau, dabar dažniau šis patiekalas bus pas mus ant stalo :)

4 asmenims, apie 60 min.

450 g kiaulienos faršo
1 šaukštas manų kruopų
120 g baltagūžio kopūsto(naudojau pailgą)
2 kiaušiniai
žiupsnelis druskos
žiupsnelis maltų pipirų
aliejaus kepimui

Daržovėms:
1 nedidelė cukinija
1 raudona paprika
2 nedidelės morkos
1 svogūnas
2 skiltelės česnako
nedidelė skardinė pomidorų savo sultyse
žiupsnelis dž. raudonėlio
žiupsnelis aitrios paprikos miltelių
žiupsnelis dž.dašio
1/2 stiklinės sultinio
2 šaukštai tarkuoto sūrio
krapų žiupsnelis

Į kiaulienos faršą sudedame smulkintus kopūstus, kiaušinius, beriame manus, druską bei pipirus. Gerai išmaišome. Formuojame kotletus ir dedame į keptuvę su aliejumi. Gerai apkepame iš abiejų pusių. Padedame šiltai.
Keptuvėje įkaitiname šlakelį aliejaus ir pakepiname smulkintas daržoves(cukiniją, paprika ir svogūnus supjaustome kubeliais, morkas sutarkuojame, o česnakus- išspaudžiame). Kai daržovės suminkštės, supilame pomidorus su visu skysčiu, pilame sultinio, beriame prieskonius ir patroškiname apie 20 min.
Sudedame daržoves į kepimo indą, ant viršaus išdėliojame kotletus ir dedame į 180 C orkaitę ir kepame apie 10 min. Ant kotletų viršaus užberiame sūrio ir smulkintų krapų ir vėl dedame į orkaitę, kol sūris išsilydys.
Skanaujame su norimu garnyru.


Šaltinis:teta A.

No comments:

Post a Comment

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...