Saturday, 13 July 2019

Šalta agurkų sriuba

Nemėgstu sudėtingų receptų, ypač jeigu naudojama jam daug produktų. Stengiuosi tuomet išimti mano akim žiūrint nereikalingus ingrediantus arba pakeisti kitais.
Tarkim šiai sriubai (šaltsriubei) reikėjo garstyčių. Kad ir kaip bandžiau įsivaizduoti jas šiame patiekale, man niekaip jos nesiderino. Tad išėmiau jas iš recepto.
Sriuba gavosi gaivi, švelni, greitai pagaminama ir labai skani.

2 asmenims, 10 min. 

1 ilgavaisis agurkas arba 2 maži
1 stiklinė virinto ir atvėsinto vandens
200 ml graikiško jogurto
2 šaukštai smulkintų svogūno laiškų
2 šaukštai smulkintų krapų
1 šaukštelis citrinos sulčių
0.5 aitriosios paprikos

Į trintuvą sudėkite smulkintą agurką, jogurtą, aitriąją papriką, supilkite citrinos sultis bei vandenį ir trintuvo pagalbą gerai sutrinkite.
Išpilstykite į lėkštes ir ant viršaus užberkite smulkintus svogūnus bei krapus.
Tiekite su virtomis bulvėmis.




No comments:

Post a Comment

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...