Monday 14 January 2019

Kokosų pieno sriuba su krevetėmis.

Kai norisi ko nors rytietiško ir greitai pagaminamo, siūlau pasigaminti šią sriubą.
Neslėpsiu, iš pradžių vyras sakė: kam krevetes gadini sriubai? Bet kai pagaminau šią sriubą valgė pasimėgaudamas ir dar kartojo.
Man ji pasirodė soti ir tikrai nereikia antro patiekalo po jos.
Ar dar gaminčiau? Žinoma. Čia faktas kaip blynas, kad ši sriuba bus dar ne kartą ir ne du mano virtuvėje.
Jeigu norite egzotiško ir kažko skanaus bei sotaus, kviečiu pasigaminti šios sriubos.

4 asmenims, 30 min.

2 v.š. aliejaus,
1 saldi paprika ( reikia raudonos, bet tokios neturėjau ir dėjau žalią),
8 pievagrybiai,
1 v.š. išspaustų česnakų,
1 v.š. tarkuoto imbiero,
2 v.š. raudonos kario pastos,
1.5 l. vištienos sultinio,
2 v.š. sojos padažo,
3 v.š. žuvies padažo ( pamiršau, tad nedėjau),
1 nedidelė skardinė kokosų pieno,
500 gr. virtų krevečių,
1/4 a.š. juodųjų pipirų maltų,
1 v.š. laimo sulčių,
1 nedidelis pundelis žalių svogūno laiškų,
100 gr. ryžių makaronų.

Puode įkaitiname aliejų.
Sudedame smulkintą papriką ir pakepiname pora minučių, tada sudedame pjaustytus pievagrybius ir pakepiname dar kelias minutes ant vidutinio kaitrumo liepsnos.
Sudedame išspaustus česnakus, tarkuotą imbierą ir maišant pakepiname, kol pasklis malonus aromatas. Sudedame raudoną kario pastą ir išmaišome.
Supilame vištienos sultinį, kokosų pieną, dedame žuvies padažą, sojų padažą, beriame pipirus ir dedame ryžių makaronus. Užverdame ir paverdame kelias minutes, kol makaronai išverda.
Sudedame krevetes ir paverdame pora minučių.
Pilame sriubą į dubenėlius, pagardiname laimo sultimis ir užberiame smulkintų svogūno laiškų.
Skanaus.

Šaltinis:lemonblossoms.com

No comments:

Post a Comment

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...