Monday, 6 August 2018

Vasaros salotos.

Tikriausiai nerastume nė vieno žmogaus, kuris nebūtu ragavęs arbūzo - feta sūrio salotų. Šios salotos visada būna "ant bangos "vasaros metu, kada nieko daugiau nesinori, tik salotų ir pageidautina gaivių.
Šios salotos skiriasi šiek tiek nuo įprastų, nes jas pagardinau BLACK LAVA druska, kuri puikiai tiko šioms salotos ir suteikė išskirtinį skonį, o akims malonų vaizdą.

4 asmenims, apie 15 min.

300 gr. arbūzo be sėklų,
4 nedideli pomidorai arba 2 dideli,
150 gr. fetos sūrio,
nedidelis pundelis šv. mėtų,
1/2 šaukštelio BLACK LAVA druskos dribsnių,
1/4 šaukštelio aitrios paprikos miltelių,
2 šaukštų alyvuogių aliejaus,
žiupsnelis maltų pipirų.

Arbūzą ir pomidorus supjaustykite vienodo dydžio gabaliukais. Sudėkite į dubenį.
Sūrį sulaužykite nedideliais gabaliukais, mėtas susmulkinkite. Dėkite viską į salotų dubenį. Apšlakstykite alyvuogių aliejumi ir paskaninkite druskos dribsniais, pipirais ir aitriąją paprika.
Skanaus pirmadienio.


No comments:

Post a Comment

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...