Salotos pas mus būna visada, kai rimto maisto tingiu gaminti arba neturiu laiko. Salotoms visada tiks viskas, kas guli šaldytuve nenaudojama ir galiojimo laikas jau link pabaigos... Žodžiu salotos, kaip ir troškiniai man yra šaldytuvo valymas.
Naudoti galite ne tik vakarykštį kepsnį kiaulienos, bet ir jautiena, vištieną ar net šašlykų likučius.
Šios salotos buvo labai skanios, greitai sumeistraujamos, o užpylus garstyčių - medaus pagardą ( receptas žemiau bloge), buvo išvis kažkas nerealaus.
1 asmeniui, 10 min.
1 kiaulienos kepsnys ( tinka vakarykštė vištiena, jautiena),
1 sauja sultenės lapelių,
4 lengvai apvirti šparagai,
1/2 nedidelio svogūno,
5 vyšninių pomidorų,
3 ridikėliai,
medaus - garstyčių užpilo ( galite naudoti ir kitokį).
Į gilesnę lėkštę serviruojame taip: sudedame nuplautus sultenių lapelius, šparagus supjaustome į tris dalis ir sudedame ant lapelių. Svogūną supjaustome plunksnelėmis, pomidorus pusiau, o ridikėlius - griežinėliais. Sudedame viską į dubenį su žalumynais.
Mėsos kepsnį supjaustome vieno kąsnio gabaliukais ir apdėliojame salotas.
Prieš tiekiant užpilame salotų užpilu.
Skanu, greita ir paprasta.
Naudoti galite ne tik vakarykštį kepsnį kiaulienos, bet ir jautiena, vištieną ar net šašlykų likučius.
Šios salotos buvo labai skanios, greitai sumeistraujamos, o užpylus garstyčių - medaus pagardą ( receptas žemiau bloge), buvo išvis kažkas nerealaus.
1 asmeniui, 10 min.
1 kiaulienos kepsnys ( tinka vakarykštė vištiena, jautiena),
1 sauja sultenės lapelių,
4 lengvai apvirti šparagai,
1/2 nedidelio svogūno,
5 vyšninių pomidorų,
3 ridikėliai,
medaus - garstyčių užpilo ( galite naudoti ir kitokį).
Į gilesnę lėkštę serviruojame taip: sudedame nuplautus sultenių lapelius, šparagus supjaustome į tris dalis ir sudedame ant lapelių. Svogūną supjaustome plunksnelėmis, pomidorus pusiau, o ridikėlius - griežinėliais. Sudedame viską į dubenį su žalumynais.
Mėsos kepsnį supjaustome vieno kąsnio gabaliukais ir apdėliojame salotas.
Prieš tiekiant užpilame salotų užpilu.
Skanu, greita ir paprasta.
No comments:
Post a Comment