Thursday 3 May 2018

Paelija su jūrų gėrybėmis ir vištiena.

Visada, kai tik nuvykstame į Ispanijai priklausančias salas, aš turiu tik vieną tikslą... paragauti vietinės Paelijos. Man ji pati skaniausia iš ispaniškos virtuvės patiekalų, tad visada pasitaikius progai valgau ją.
Parsivežiau tam reikalui ir prieskonių, tad labai knietėjo išbandyti namuose ( kažkada seniai jau buvau gaminusi) naują receptą. Buvau davusi pažadą Ingridai, kad pasidalinsiu receptu, kai tik prisiruošiu pagaminti.  Tai va, pildau duotą pažadą ir dalinuosi dieviškai skaniu patiekalu.
Šiam patiekalui ispanai naudoją didelią keptuvę specialiai Paelijai, bet aš tokios neturiu, tad naudojau namuose turimą nemažą keptuvę.
Ir viskas pavyko skaniau, nei buvo galima tikėtis. Labai minimalistiškai, bet labai skaniai.

4 asmenims, 30 min.

2 šaukštai aliejaus,
1/3 svogūno,
1 skiltelė česnako,
2 didelės vištos krūtinėlės puselės,
400 gr. šaldyto jūros gėrybių mišinio ( krevetės, kalmarai, austrės ir t.t..),
1 šaukštas rūkytos paprikos miltelių,
1 st. vištienos sultinio,
1 paprika saldi,
1 sauja žalių žirnelių ir tiek pat žirnelių anksčių,
2 st. biriai virtų ryžių,
1/3 šaukštelio kumino,
žiupsnelis maltų pipirų,
1 šaukštelis Atlas Spring Salt druskos ( galima ir paprastą naudoti),
petražolių šviežių nedidelis pundelis.

Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir jame apkepinkite smulkintą svogūną , česnaką ir smulkintą papriką.
Dėkite supjaustytą vieno kąsnio gabaliukais vištieną ir gerai apkepinkite. Sudėkite jūrų gėrybių mišinį ir pakepinkite, kol krevetės paraus. Suberkite druską, pipirus, papriką ir išmaišykite.
Suberkite ryžius,žirnelių ankštis,
 kuminą ir supilkite sultinį, patroškinkite kelias minutes, kol sultinys beveik susigers. Suberkite žirnelius ir patroškinkite dar porą minučių.

Prieš tiekiant apiberkite smulkintomis petražolėmis. 
Galite ant viršaus užspausti citrinos sulčių.


1 comment:

  1. Labai mėgstu jūros gėrybes ir žuvį, todėl namuose stengiuosi pats kuo daugiau gaminti patiekalu iš jų. Šį jau gana senokai buvau daręs, bet manau reikės vėl tą gardų skonį prisiminti. O ir labai kokybiškus produktus žinau kur patiekalams gauti. Čia tikrai labai patinka apsipirkti https://www.sraigeirvarle.lt/zuvys-ir-juros-gerybes/ikrai

    ReplyDelete

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...