Tuesday 8 May 2018

Jautienos kepsnys su aštriu pagardu.

Į maistą dabar žiūrima kiek kitaip. Receptai ateina ir išeina, kad nespėji nė sumirksėti. Retai kas dabar gamina vieną ir tą patį patiekalą kelis kartus. Kas nors pasidalino receptu, pagaminame, paragaujame ir vėl ieškome naujovių.
Viskas, turbūt, dėl milžiniškos pasiūlos. Receptai, produktai, idėjos... Visko pilna, imk ir daryk, bandyk, bet... Bet viduje norisi kažko paprasto, nemadingo, nemandraus, o paprasto ir nuoširdaus maisto. Nors kai pagalvoji geriau, pas manę bloge tik toks ir yra maistas... Nesinori užgriozdinti savo puslapio visokiais šakar - makar receptais, visokiais restoraniniais patiekalais. Noriu paprasto, naminio, nuo dūšios ruoštu maistu dalintis su visais ir taip bus visada. Tad su manimi liks tik tie, kam patinka toks maistas ir, kurie pavargo nuo posh patiekalų.
Na ir pavariau aš čia nuo dūšios...
Einame prie recepto.
Kepsnys gavosi sultingas ir minkštas, o daržovių ir žolelių pagardas - aštrus. Puikiai derėjo visa ši draugystė, tad bus gaminamas dar ne kartą ir ne du.
Išbandykite ir jūs.

2 asmenims, apie 20 min.

2 x 200 gr. jautienos  didkepsnio,
žiupsnelis druskos,
žiupsnelis pipirų ( naudojau spalvotus).

Pagardas:
1 nedidelis pundukas petražolių ( naudojau iš vazonėlio auginamus)
1 Jelepeno pipiras,
1/2 oranžinės saldžios paprikos,
3 skiltelės česnako,
1 šaukštelis citrinos sulčių,
aliejaus ( tiek, kokio skystumo norite pagardo, man prireikė 4 šaukštų),
druskos ir pipirų pagal skonį.

Keptuvėje įkaitinkite šlakelį aliejaus ir sudėkite didkepsnius kepti. Kepkite po 3-4 min. iš kiekvieno šono ( mums patinka gerai iškepusi mėsa) ir išimkite iš keptuvės. Apiberkite druska ir maltais pipirais. Suvyniokite į foliją ir palikite subresti, kol pasigaminsite pagardą.
Visas daržoves ir žoleles nuplaukite, nusausinkite.
Petražoles susmulkinkite peiliu ir sudėkite į dubenėlį.  Paprikas perpjaukite pusiau ir išimkite sėklutes ( jei mėgstate aštriai labai-tuomet palikite) ir supjaustykite mažais gabaliukais. Česnakus išspauskite. Supilkite citrinos sultis, berkite druską ir pipirus, išmaišykite. 
Dabar pilkite aliejų ir reaguliuokite pagardo tirštumą, pagal norą.
Į lėkštę sudėkite salotų mišinį, didkepsnį šalia, o pagardą dėkite arba ant salotų ir išmaišykite arba ant kepsnio viršaus.
Skanaus.


No comments:

Post a Comment

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...