Saturday 17 February 2018

Purus varškės apkepas.

Nežinau kaip jums būna, bet man būna taip, kad užsimanau kokio nors patiekalo ir ta mintis manę sekioja kelias dienas, kol nepasigaminu. Būna, kad net užuodžiu kvapą, o burnoje kaupiasi seilės... Taip buvo ir su šiuo apkepu. Kai tik nusipirkau kibirėlį lenkiškos kreminės varškės, taip tas apkepas ir apsigyveno mano mintyse, nors pirkdama kreminę varškę turėjau mintyse, kad ruošiu pyragą su uogomis.
Šio apkepo iškepiau vaikams mažuose indeliuose, o likusią masę supyliau į stiklinį stačiakampį kepimo indą, tad užteko visiems smaližiams, o vaikams dar ir smagu buvo valgyti iš tokių mažų indelių.
p.s. kai apkepas iškepė, aš dar apibėriau viršų Druska dovanotu Smoky sugar ( rūkytu cukrumi) ir kišau keliom minutėm į orkaitę nustačiusi kepimą iš viršaus, kad cukrus kažkiek išsilydytu ir taptu traški odelė ant viršaus. Pasiteisino ir gavosi tikrai skanu.

700 gr. kreminės varškės,
6 šaukštai manų kruopų,
1/2 st. pieno,
4 kiaušiniai,
5 šaukštai cukraus,
1 šaukštelis vanilinio cukraus,
3 šaukštai tirpinto sviesto,
sviesto ištepti kepimo indą.

Manų kruopas užpilkite pienu ir išmaišykite, kad gerai išbrinktu.
Kiaušinių trynius išplakite su cukrumi iki purios masės. Dėkite varškę, išbrinkusius manus, vanilinį cukrų ir ištirpintą sviestą. Gerai išmaišykite.
Kiaušinio baltymus išplakite iki standumo ir atsargiai su šaukštu įmaišykite į varškės masę. Nepermaišykite.
Supilkite masę į kepimo indą, kurį patepėte sviestu ir dėkite kepti 180 C. temp apie 50 - 60 min. arba, kol apkepas gražiai apskrus, iškeps.
Palikite ant grotelių pravėsti ir, kad apkepas sutvirtėtu.
Valgome su grietine, jogurtu arba uogiene.

Jeigu manai nesugėrė viso pieno, viskas gerai, tiesiog supilkite viską į apkepo masę.
Kadangi kepiau su kremine varške, man jis prieš kišant į orkaitę pasirodė šiek tiek skystokas, bet kepant puikiai iškepė ir sutvirtėjo.
p.s. galite naudoti ir paprastą varškę.




No comments:

Post a Comment

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...