Thursday 15 February 2018

Greita naminių koldūnų sriuba.

Nežinau kokie orai yra Lietuvoje, bet  pas mus ankstyvas pavasaris. Akys jau pastebi didžiulius medžių pumpurus, sprogstančius kačiukus ant šakelių, sode baltuoja snieguolės, o ir tulpės jau išlindusios. 
Jums tikriausiai jau nusibodo skaityti mano bloge vien tik desertų ir salotų receptus, tad ilgai nekankinsiu ir pasidalinsiu sriubos receptu, kurią mūsų namuose mėgsta nuo didžiausio iki mažiausio.
Užtruksite neilgai, jeigu koldūnus jau turėsite pasigaminę anksčiau ar nusipirkę.
Aš naudojau naminius su triušienos įdaru.

4 porcijos, laikas apie 20 min.

2.5 l. sultinio,
500 gr. koldūnų,
1 morka,
1 nedidelis svogūnas,
1 poras,
1/2 raudonos saldžios paprikos,
aliejaus kepimui,
žiupsnelis  smulkintų petražolių,
žiupsnelis 5 pipirų mišinio iš Virginijos prieskoniai,
1 šaukšelis dž. daržovių mišinio iš Virginijos prieskoniai,
žiupsnelis druskos.

Morką supjaustykite kubeliais, svogūną, porą ir papriką susmulkinkite ir apkepinkite keptuvėje su įkaitintu aliejumi.
Į verdantį sultinį suberkite koldūnus  ir virkite apie 15 min. Sudėkite kepintas daržoves, prieskonius ir žalumynus. Pavirkite dar kelias minutes ir išjunkite viryklę.
Skanaus.




1 comment:

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...