Niekuomet negalvojau apie savę kaip apie mokančią gaminti. Kartais išeina, kartais nelabai pavyksta su rimtais gaminiais, bet aš vis dar mokinuosi.
Dažniausiai mano nesėkmės pasireiškia tada, kai privalau sublizgėti, pasirodyti gerai. Ir dažniausiai aš bijau tokių momentų, kai vyras pareiškia, kad kurie nors draugai užsuks į svečius pietų ar vakarienės. Aš aišku puolu ieškoti internete idėjų, kažko nebandyto ir, kad akim gražu būtu, ir kad pilvas džiaugtusi...Čia matyt man todėl, kad jaudinuosi :)
Todėl artėjančio gimtadienio proga artimiausias drauges pakviečiau į restoraną... Žinau, tada viskas pavyks puikiai.
Šiuos kibinus kepu jau kokį šimtą metų jei nedaugiau, kai jo receptą užmačiau viename pliotkų žurnale. Šiuos kibinus kepa mūsų orų berniukas Šulija ir man jie genėtinai lengvi atrodo. Mėsą naudokite kokia mėgstate, bet ji neturi būti liesa.
Aš nesu tikra ar kibinai yra Lietuvos virtuvės paveldas, bet paskutinės knygos, kurios atstovauja lietuviškai virtuvei, būtent publikuoja kibinus.
Kiekis: 20 vnt., laikas apie 2 val.
1.5 kg.mėsos ( naudojau kiauliena ir aviena),
1 kg. svogūnų,
druskos,
pipirai,
3 lauro lapai,
1 nepilna stiklinė vandens.
Tešla:
1 kg. miltų,
4 kiaušiniai,
300 gr. sviesto,
300 gr. grietinės,
žiupsnelis druskos,
žiupsnelis cukraus.
Aptepti:
1 kiaušinis.
Mėsą smulkiai supjaustykite - lyg spirgučiams.
Svogūnus susmulkinkite ( aš tarkuoju su burokine tarka) ir sukrėskite į mėsą.
Pagardinkite druska, pipirais ir smulkintais lauro lapais.
Į mėsos masę supilkite vandenį ir gerai išmaišykite. Vanduo įdarui suteiks sultingumo.
Atidėkite į šoną ir imamės tešlos.
Miltus supilkite į didelį dubenį. Į juos įmuškite kiaušinius, sudėkite kambario temperatūros sviestą, supilkite grietinę, įberkite druskos ir cukraus.
Tešlą gerai išminkyti. Ji neturi lipti prie rankų.
Stalą pabarstome miltais ir iškočioti plonai tešlą. Imame dubenėlį ar lėkštutę ir išspaudžiame apskritimus.
Į tešlos vidurį negailint įdėti įdaro. Suformuoti kibiną ir supinti virvele.
Dėkite kibinus į skardą ištiestą kepimo popieriumi, patepkite plaktu kiaušiniu.
Kepti apie 1 val. 200 C. temp. orkaitėje.
Skanu su sultiniu.
Šaltinis: Naglis Šulija ir žurnalas Žmonės.
Sveiki,ar tikrai kepat 200 l ir apie valanda?
ReplyDeleteDaug metų kepu kibinus bet daugiau 35 min nesu kepusi ir 180 temperatūroje.