Sunday 12 November 2017

Žuvies kotletai.

Nieko naujo,viskas labai paprastai ir seniai žinoma, bet kaip ten sakoma: kas yra pamiršta seno, prisiminus tampa nauju.
Jeigu tikėtume protingais dėdėm ir tetom, tai žuvų patiekalai yra labai naudingi mūsų organizmui, nes juose yra be galo daug mineralų ir žmogaus organizmui reikalingų dalykų. Žmogus turi valgyti įvairų maistą, o žuvies bent jau du kartus į savaitę.
Kepiau žuvies kotletus, manydama, kad apgausiu vaikus, nes jie žuvies nevalgo, tik rūkytą lašišą, bet va...neišdegė, tad kartu su ponu Samčiu valgėm žuvies kotletus, kurie lengvai pasigamino ir buvo tikrai skanūs.

1 kg. jūrinės žuvies filė,
1 kiaušinis,
1 svogūnas,
3/4 stiklinės maltų džiuvėsėlių,
1/4 stiklinės bulvių krakmolo,
žiupsnelis druskos,
žiupsnelis maltų pipirų,
žiupsnelis dž. raudonėlio.

Žuvies filė supjaustome smulkiais gabaliukais.
Svogūną susmulkiname arba sutarkuojame su burokine tarka ( man taip labiau patinka).
Į žuvies file dedame svogūnus, prieskonius, mušame kiaušinį, beriame džiuvėsėlius ir bulvių krakmolą ir gerai išmaišome. Jeigu masė nekimba, įdėkite truputį majonezo.
Keptuvėje įkaitiname aliejų.
Iš žuvies masės formuojame delno dydžio kotletukus ir kepame keptuvėje iš abiejų pusių po kelias minutes, kol gražiai paruduos ir pilnai iškeps.
Tiekite su norimu garnyru.
Šaltinis:mano močiutė.

No comments:

Post a Comment

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...