Tuesday 21 November 2017

Sriuba su krabų lazdelėmis ir svogūnais.

Nežinau kaip pas jus, bet mano krašte šiandieną oras baisiau nė baisus. Nors namuose šildymas įjungtas pilnu pajėgumu, bet buvo šalta. Kai toks oras, tai nieko nesinori, tik sriubos karštos.
Šios sriubos receptą radau žurnale, kurį atsiuntė Ingrida ir sudomino ji. Galvoju : davai " ant bajerio" pabandyk...Pabandžiau ir...patiko. Žinau, žinau, tuoj pasipils: koks nesveikas maistas ir kas gali valgyti tas krabų lazdeles ir t.t...O aš valgau, ne kasdien, bet valgau...Ir man tiesą sakant visai nesvarbu kas ką pareikš komentarų skiltyje, tiesiog norėja išbandyti ir išbandžiau. Žodžiu: valgau arba sveikai arba skaniai, tai šį kartą renkuosi skaniai.

1.5 l. sultinio ( rekomenduojama vištienos),
2 svogūnai,
1 morka ( čia aš nuo savęs dėjau),
5 bulvės,
10 krabų lazdelių,
1/2 šaukštelio tarkuoto imbiero,
aliejaus,
druska,
pipirai.

Bulves ir morkas supjaustykite kubeliais, svogūnus ir krabų lazdeles susmulkinkite. Keptuvėje įkaitinkite aliejų, suberkite svogūnus ir maišydami kepkite, kol ims gelsti. Puode užvirinkite sultinį , sudėkite bulves su morkomis ir virkite 10 - 15 min., kol jos suminkštės.
Sudėkite svogūnus, imbierą, pagardinkite druska ir pipirais ir pavirkite dar kelias minutes. Tada puodą nukaiskite ir suberkite krabų lazdeles. Palikite kelias minutes pastovėti.
Skanaus.
Šaltinis: žurnalas Moters savaitgalio Virtuvė. Nr.11 2017.




No comments:

Post a Comment

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...