Monday 13 November 2017

7 savaitė. Antienos salotos su vaisiais.

Jei reikia greitai ir skaniai pavalgyti, tai šį receptuką turėtumėte išsisaugoti. Pusvalandis ir salotos karštos jau ant stalo. Vaikai irgi noriai valgys, o jei nevalgys mėsos - tai salotas tikrai suvalgys.
Greiti patiekalai yra gėris, ypač kai šalia vaikai šaukia maisto čia ir dabar. Na gal jūsų ir nešaukia, bet maniškiai kartais pašaukia.
Žodžiu, pradedame savaitę skaniai.

2 didelės porcijos.
apie 25-30 min.

400 gr. antienos krūtinėlės filė su oda,
1/2 Icebergo ar kitų mėgstamų salotų, 
2 poro baltos dalies,
1 apelsinas,
1/2 granato sėklos,
aliejaus kepimui,
druska,
pipirai.

Įkaitiname keptuvėje aliejų ir dedame anties krūtinėlę odele žemyn. Kepame, kol odelė apskrus ir įgaus gražią, rudą spalvą. Apverčiame ir kepame iš kitos pusės. Kepiau po 10 min.iš kiekvienos pusės, nes mėgstame gerai iškeptą ( gamintojas irgi rekomendavo kepti 25 min. keptuvėje). Išimame iš keptuvės ir suvyniojame į foliją, kad mėsa neatvėstu ir neišsausėtu.
Supjaustome salotas ( apie dvi saujas) ir dedame porcijomis į lėkštes. Apelsiną nulupame ir supjaustome norimo dydžio gabalėliais, granatą išgliaudome, o porą supjaustome žiedais. Viską dedame ant salotų.
Anties krūtinėlę supjaustome nedideliais pjausniais, užberiame druskos ir pipirų.
Valgome, kol antiena dar šilta.



P.s. naudojau Lapino puota produkciją.
Recepto šaltinis pakuždėtas draugės A.

No comments:

Post a Comment

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...