... tikrai žinote tą jausmą, kai paskambina draugai ir įsiprašo į svečius. Viskas puiku, tik kuo įdomiu juos pavaišinti? Šie keksiukai gali būti tikrai orginaliu ir kiekvienam patinkančiu desertu prie kavos.
Rekomenduoju visiems pasiilgusiems vasaros ar tropikų skonio.
24 vnt.
300 gr. miltų,
3 kiaušiniai,
250 gr. cukraus,
200 gr. sviesto,
400 gr. konservuotų ananasų,
200 ml. grietinėlės,
3 šaukštai Pina Colada likerio ( nebūtina),
2 šaukšteliai kepimo miltelių,
žiupsnelis druskos.
Kremas:
250 gr. maskarponės sūrio,
100 gr. cukraus pudros,
200 ml. grietinėlės,
kokoso drožlių.
Dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius, druską.
Ananasus nuvarvinkite.
Minkštą sviestą plakite su cukrumi tol, kol masė taps panaši į purų kremą.
Po vieną įpakite kiaušinius, kiekvieną kartą gerai išmaišykite. Supilkite grietinėlę, likerš ir suberkite sumaišytus sausus produktus. Išmaišykite iki vientisos masės.
Įmaišykite nedideliais kubeliais pjaustytus ananasus.
Į keksiukų kepimo formeles pilkite 3/4 formelės tūrio masės ir kepkite 190 C. temp. orkaitėje apie 20 min. arba, kol iškeps.
Atvėsinkite.
Kremui maskarponę išmaišykite su iki standumo išplakta grietinėle ir cukraus pudra.
Masę supilkite į konditerinį maišelį ir išspauskite kremą ant keksiukų.
Gausiai apibarstykite kokoso drožlėmis.
Šaltinis:rasta senai internete ir užrašytas į užrašų knygelę.
No comments:
Post a Comment