Wednesday, 13 September 2017

Jautienos marinuotos kavoje salotos.

Na va, baigėsi atostogos ir aš jau vėl studentauju. Buvo smalsu sugrįžti po atostogų ir pamatyti naujus veidus, naują dėstytoją...Jei viskas gerai, tai šie metai bus paskutiniai, o paskui planuoju jau į kulinarinę mokyklą...Šią mintį pasiūlė vyras ir kuo toliau, tuo labiau ji man patinka.
Šias salotas ruošti galite taip, kaip neša Jūsų fantazija. Dėkite ką turite po ranka, šaldytuve, spintelėje...O jautiena marinuota ir įtrinta kava, bus nerealiai skani, kvapni, minkšta.
Aš tiesą sakant nemėgstu jautienos, bet tokių salotų neatsisakiau...

1 puodelis stiprios kavos,
1 šaukštelis Vorčesterio padažo,
1 šaukštelis balzamiko acto,
1 šaukštelis paprikos miltelių ( reikėjo aitrios),
žiupsnelis druskos.

Įtrinimui:
1 šaukštelis tirpios kavos,
0.5 šaukštelio rūkytos paprikos miltelių,
šviežiai maltų pipirų pagal skonį,
žiupsnelis druskos.

1 citrinos sultys,
aliejaus kepimui.

Marinatui skirtus produktus išmaišykite ir užpilkite mėsą. Gerai rankomis ištrinkite ir palikite marinuotis kelias valandas.
Išsimarinavus mėsai, ištraukite ją iš marinato.
Įtrinimui skirtus produktus sumaišykite ir apvoliokite mėsą.
Įkaitinkite kektuvę su šaukštu aliejaus ir kepkite mėsą iš abiejų pusių, kol iškeps iki norimos kondicijos.
Kai mėsa iškeps, palikite ją keptuvėje kurį laiką- neišsausės ir nepraras sulčių.
Į lėkštes dėkite salotų mišinio ir ant viršaus sudėkite pjaustytą jautieną.
Prieš valgant įsispauskite ant viršaus citrinos sulčių.
Galite nepjaustyti mėsos, o patiekti kaip kepsnį šalia salotų.


No comments:

Post a Comment

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...