Thursday, 24 August 2017

Itališka makaronų sriuba.

Kas gali būti paprasčiau už sriubą. Ko gero niekas. Dievinu sriubas.  Sriubos, tai toks patiekalas, kuris negali nepavykti, greita ir paprasta.
Šį kartą dalinuosi sriuba, kurios receptą radau užsienio portale ir ten buvo naudojami orzo makaronai. Aš su savo nukrypimais padariau tinkamą labiau lietuviškam skoniui.
Daržoves galite naudoti pagal savo skonį, o kadangi pas mane šaldytuvo - spintelių tuštinimo metas, dėjau kas po ranka pakliuvo.
Užtrukau tik 30 min. ir sriuba garuoja dubenėlyje.
Skanumėlis, gardumėlis...

2 šaukštai alyvuogių aliejaus,
1 susmulkintas svogūnas,
1 tarkuota morka,
1 kubeliais smulkinta paprika saldi,
3 smulkintos česnako skiltelės.,
0.5 nedidelės cukinijos pjaustytos kubeliais,
2.5 l. sultinio,
1 smulkintas pomidoras,
1.5 saujos makaronų smulkių,
1/4 šaukštelio dž. oregono,
1/4 šaukštelio dž. rozmarino,
druska,
pipirai,
1 sauja špinatų.

Puode įkaitiname aliejų ir kepiname kelias minutes svogūną, kol jis suminkštės. Suberkite morkas, česnakus, papriką ir cukiniją ir maišant pakepinkite dar kelias minutes. Supilkite sultinį, sudėkite smulkintą pomidorą, makaronus, visus prieskonius ir užvirinkite. Kai užvirs, sumažinkite liepsną ir virkite dar 10 min.
Sudėkite plėšytus špinatus ir pavirkite dar 1 - 2 min.
Paragaukite ar netrūksta prieskonių.
Ant viršaus tiekiant galite užsiberti tarkuoto sūrio arba įsidėti grietinės.




No comments:

Post a Comment

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...