Sunday 21 May 2017

Vištienos kotletai.

Pavasaris jau į pabaigą, o aš nespėjau juo pasidžiaugti.Beliko tik 10 dienų iki vasaros...Lauki, lauki, o jis taip greit prabėgo ir vėl lauksiu...
Šiuos kotletus kepiau prieš gerą savaitę, bet dėl tam tikrų priežasčių bloge atsirado tik dabar.Jei pabodo įprasti maltinukai, išbandykite šiuos.Darbo bus daugiau, nes vištieną turėsite pačios susimalti, nes pirkta malta vištiena gali būti skysta.
Aš maliau kulšelių mėsą.Mūsų šeima įvertino puikiai tiek karštus, tiek šaltus.Kitą dieną vyras darbe valgė ir sakė, kad skanu, nors jam ne vis vien ką deda į burną.

500 gr. vištienos,
1 svogūnas,
žiupsnelis druskos,
žiupsnelis pipirų,
1 šaukštelis vištienos prieskonių,
100 gr.tarkuoto Džiugas sūrio ( aš maišiau su lydytu sūriu ),
maltų džiuvėsėlių,
miltų,
2 kiaušinių plaktų,
aliejaus kepimui.

Susimalame vištiena kartu su svogūnu.Suberkite prieskonius, sūrį ir gerai išminkykite.
Formuokite pailgus kukuliukus, apvoliokite miltuose, tada kiaušinių plakinyje ir gale džiuvėsėliuose.
Keptuvėje įkaitiname aliejų ( kad vištienos kotletukus apsemtų iki pusės), dėti kotletukus ir sumažinus kaitrą kepti iki , kol gražiai apskrus iš abiejų pusių ir iškeps.
Valgyti su pasirinktu garnyru.


No comments:

Post a Comment

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...