Kažkada aš juos senai gaminau, tik su kitokiu kremu, bet receptas užsimiršo.
Skambinau draugei, bet ir ji primiršusi, kaip gaminamas kremas.
Teko ieškoti internete ir valio....radau pas Beata, tik vėl, kremas ne tas, bet...Pagaminau ir nesigailiu, nes buvo labai skanu.
1 didelis indelis kons.persikų,
100 gr.grietinės,
250 gr.varškės,
2 šaukšteliai vanilinio cukraus,
0.5 stiklinės cukraus,
0.5 stiklinės cukraus,
2 kiaušiniai,
1 kg.šaldytos sluoksniuotos bemielės tešlos,
1 kiaušinis patepimui.
Tešlą iškočioti 0.6 cm.storio.
Pasidaryti lygini skaičių skrituliukų, tokio skresmens, kad tilptu persikas.Puse skrituliukų išpjauti viduriukus, kad gautusi žiedai.Žiedelius uždėkite ant pilnavidurių skrituliukų ir lengvai paspauskite.Patepkite kiaušiniu plaktu ir dėkite į skardą kepti 5 min.200 C.temp., kol skrituliukai šiek tiek pakils ir pagels.
Iškilusius viduriukus paspauskite su šaukštu.
Kremui sumaišykite varškę, grietinę, cukrų, vanilinį cukrų ir kiaušinius.Šia mase įdarykite šulinukus.Uždėkite po kons.persiko puselę.
Dėkite į orkaitę ir kepkite dar 10 min.
Šaltinis:Beatos virtuvė.
No comments:
Post a Comment