Na gal ne visai tokie patys, kaip vaikystėj valgėm, nes šie minkštesni.
Norėjau savo vaikams priminti, kokius skanumynus valgėme mes tėvai, kai buvome tokie, kaip jie...
Receptas labai paprastas ir galbūt daugeliui žinomas, tačiau gal yra nors vienas žmogus, kuriam šie riestainiai bus naujiena ir jaučiu pareigą parašyti receptą.
Norėjau savo vaikams priminti, kokius skanumynus valgėme mes tėvai, kai buvome tokie, kaip jie...
Receptas labai paprastas ir galbūt daugeliui žinomas, tačiau gal yra nors vienas žmogus, kuriam šie riestainiai bus naujiena ir jaučiu pareigą parašyti receptą.
- 250 gr.sviesto arba geros kokybės margarino,
- 2 kiaušiniai,
- 750 gr.miltų,
- 250 gr.cukraus,
- 0.5 šaukštelio kepimo miltelių,
- 1 šaukštelis vanilinio cukraus.
Šaltą sviestą sutarkuokite, įmuškite kiaušinius, suberkite cukrų ir gerai išmaišykite.
Suberkite į sviesto masę miltus, kepimo miltelius ir vanilinį cukrų.Minkykite tešlą.Ji neturėtu būti lipni.Jei lipni, įberkite miltų.
Kepimo skardą ištieskite kepimo popieriumi.
Iš tešlos atgnybus nedidelį gabaliuką iškočiokite piršto storio volelį ir suformuokite riestainį.Apiberkite cukrumi viršų. Riestainius dėkite į kepimo skardą.
Kepkite 180 C.temp.orkaitėje 10 minučių.
Šaltinis:Neringos blogas.
No comments:
Post a Comment