Morkų keksiukai...Tikriausiai dauguma prunkštelit į saują:kokia čia nesąmonė??? Iš tikro, jei nežinotum, kad yra dėta morkų, net nežinotum apie jų egzistavimą čia.Manytum gal koks meduolis.Šie keksiukai labai minkšti, kvapnūs, o citrininis kremas duoda savotiška rūgštelę.
Naudojau Valio sviestą, nes jis labai man patinka ir puikiai tinka tokiems kepiniams.Būtinai pabandykite su juo.
Valio sviestą ištirpinkite ir ištrinkite su cukrumi.Įmuškite kiaušinius ir gerai išmaišykite.Berkite miltų mišinį, sudėkite tarkuotas morkas ir palengva maišykite.Nepermaišykit, tik, kad neliktu sausų miltų.
Dėkite po nepilnus 2 šaukštus tešlos į keksiukų formeles ir kepkite 180 C.temp.apie 20 min.arba , kol ištraukus medinį pagaliuką jis bus sausas.Atvėsinkite pilnai, prieš puošiant kremu.
Kremas:
Naudojau Valio sviestą, nes jis labai man patinka ir puikiai tinka tokiems kepiniams.Būtinai pabandykite su juo.
- 170 gr.miltų,
- 1 šaukštelis kepimo miltelių,
- 1 šaukštelis cinamono,
- 3 kiaušiniai,
- 200 gr.Valio sviesto,
- 150 gr.cukraus,
- 2 didelės tarkuotos morkos,
Valio sviestą ištirpinkite ir ištrinkite su cukrumi.Įmuškite kiaušinius ir gerai išmaišykite.Berkite miltų mišinį, sudėkite tarkuotas morkas ir palengva maišykite.Nepermaišykit, tik, kad neliktu sausų miltų.
Dėkite po nepilnus 2 šaukštus tešlos į keksiukų formeles ir kepkite 180 C.temp.apie 20 min.arba , kol ištraukus medinį pagaliuką jis bus sausas.Atvėsinkite pilnai, prieš puošiant kremu.
Kremas:
- 250 gr.maskarponės sūrio,
- 3 šaukštai cukraus pudros,
- 0.5 citrinos sulčių.
Sūrį, citrinos sultis ir cukraus pudrą plakite iki standžios, vientisos masės.Užtruksite apie 2 min.Dėkite į konditerinį maišelį ir puoškite atvėsusius keksiukus.
No comments:
Post a Comment