Nesenai parsinešiau visą kalną kulinarinių žurnalų, praverčiau ir radau daug puikių idėjų, kurios bus palaipsniui visos išpildytos.Tad po truputį mano bloge padvelks angliški patiekalai.
Teko nusipirkti paskutinius kulinarinius žurnalus, kurie yra labai populiarūs Lt.ir žinot...praverčiau ir nieko neradau, ką norėčiau išbandyti.Nusivyliau truputį.
Šiandieną pas mus karaliauja labai skanūs maltinukai, kurie skiriasi truputį nuo kitų.O kuo skiriasi?Atsakymą rasit recepte.
Tiesa, iš kur jis atsirado mūsų namuose ( receptas) jau ko gero ir neprisiminsiu...
Teko nusipirkti paskutinius kulinarinius žurnalus, kurie yra labai populiarūs Lt.ir žinot...praverčiau ir nieko neradau, ką norėčiau išbandyti.Nusivyliau truputį.
Šiandieną pas mus karaliauja labai skanūs maltinukai, kurie skiriasi truputį nuo kitų.O kuo skiriasi?Atsakymą rasit recepte.
Tiesa, iš kur jis atsirado mūsų namuose ( receptas) jau ko gero ir neprisiminsiu...
- 450 gr.kalakutienos faršo ( maliau pati),
- 1 kiaušinis,
- 1 svogūnas,
- 3 skiltelės česnako,
- druska ir pipirai,
- 4 šaukštai manų.
- 1 šaukštas sviesto,
- 100 ml.pieno,
- 1 šaukštas miltų,
- 50 gr.tarkuoto sūrio,
- druska ir pipirai.
Nedideliame puode ištirpinkite sviestą ir apskrudinkite jame miltus.Supilkite šluotele maišant po truputį verdantį pieną.Berkite prieskonius ir ant silpnos ugnies pastoviai maišant pakaitinkite 5-10 min.Suberkite tarkuotą sūrį ir maišykite, kol jis ištirps.Padažą perpilkite į indą, tinkamą dėti į šaldiklį . Padažą turi sustingti iki tokio tirštumo, kad tiktu pjaustyti peiliu.
Kol padažas stingsta, darome maltinukus.
Į faršą beriame smulkintą svogūną, česnaką, pipirus, druską, mušame kiaušinį, beriame manus ir gerai išminkome.Dedame į šaldytuvą,kol padažas bus tinkamas naudoti.
No comments:
Post a Comment