Kaip nekeista, šiandien nerašysiu jokio intro...
Sausainiai puikūs, skanūs labai, nors ir be galo paprasti.
500 gr. miltų,
1.5 šaukštelio kepimo miltelių,
0.5 šaukštelio druskos,
125 gr. sviesto,
150 gr.cukraus ,
230 gr. kreminės varškės,
1 kiaušinis,
1 apelsino žievelė,
5 šaukštai apelsino sulčių.
Įkaitinkite orkaitę iki 180 C temperatūros. Inde sumaišykite miltus, kepimo miltelius bei druską. Kitame inde sumaišykite kreminį sūrį, sviestą bei cukrų. Įmuškite kiaušinį, įdėkite apelsino žievelę bei įpilkite apelsino sulčių. Viską gerai išmaišykite. Vis maišydami pilkite miltų mišinį. Sausainių masė turi būti tiršta, klampi, lipti prie šaukšto.
Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi ir kabindami šaukštu masę formuokite sausainius.
Kepkite 15 min.Kai sausainio šonai pradės gelsti, gaminys jau iškepęs.
Sausainiai puikūs, skanūs labai, nors ir be galo paprasti.
500 gr. miltų,
1.5 šaukštelio kepimo miltelių,
0.5 šaukštelio druskos,
125 gr. sviesto,
150 gr.cukraus ,
230 gr. kreminės varškės,
1 kiaušinis,
1 apelsino žievelė,
5 šaukštai apelsino sulčių.
Įkaitinkite orkaitę iki 180 C temperatūros. Inde sumaišykite miltus, kepimo miltelius bei druską. Kitame inde sumaišykite kreminį sūrį, sviestą bei cukrų. Įmuškite kiaušinį, įdėkite apelsino žievelę bei įpilkite apelsino sulčių. Viską gerai išmaišykite. Vis maišydami pilkite miltų mišinį. Sausainių masė turi būti tiršta, klampi, lipti prie šaukšto.
Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi ir kabindami šaukštu masę formuokite sausainius.
Kepkite 15 min.Kai sausainio šonai pradės gelsti, gaminys jau iškepęs.
Idėja rasta prie puodelio arbatos.
No comments:
Post a Comment