Sunday, 6 November 2016

Varškinės skarelės


Savaitgalis aktyvus su šeima užskaitytas...Visa vakar dieną važiavom, skanavom, žvalgėmės...O vakare gėrėjomės fereverkais ir jaučiausi, kaip Naujųjų metų naktį išmušus lygiai 12 val.Ir ačiū D., kad visa tai baigėsi, nes mūsų katytė turėjo streso ir baimės akys buvo didžiulės.
     Šiandieną aš buvau gera žmona ir mama (aš kasdien tokia būnu, bet šiandien ypač ) ir visa dieną sukausi virtuvėje su dainom, o paskui su vaikais ėjom pasivaikščioti.Dabar pasidarysiu puodelį ramunėlių arbatos ir žiūrėsiu X-faktorių.

Šias skareles pradėjau kepti ko gero kai tik apsigyvenau su savo vaikinu (dabar jau esamu vyru) ir taip jį lepindavau prie kavos.Skonis visiems gerai žinomas, o keičiant įdarą jis bus vis kitoks.Pas mus šiandien namai kvepia bananais, kriaušėmis ir....cinamonu.

  • 250 gr.varškės,
  • 100 gr.sviesto,
  • žiupsnelis druskos,
  • 200 gr.miltų,
  • cukraus pudros,
  • cinamono,
  • 2 bananai,( galima dėti kriaušes, obuolius, uogienę ir net persikus ).

Ištriname varškę ir druską su minkštu sviestu iki vientisos masės. Tada po truputį beriame išsijotus miltus. Suminkome tešlą ir dedame 30 min.į šaldytuvą. Beriame miltų ant stalo ir iš tešlos kočiojame lakštą.Susipjaustome platokomis juostelėmis.Apiberiame cinamonu ir dedame supjaustytą bananą ir susukame rageliu. Kepame apie 200 laips. C. temp. iki 20 min., kol gražiai paruduos.
Iškepus apiberiame cukraus pudra.


No comments:

Post a Comment

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...