Friday, 4 November 2016

Saldžiarūgštė kopūstų sriuba

   Kaip rudenį be sriubos?Neįsivaizduoju kaip žmonės gali jos nemėgti.Pas mus ji kasdien...



1 svogūnas,
 1 morka,
0.5 nedidelio kopūsto,
1 aitrioji paprika ,
1 skardinė pomidorų tyrės,
pagal skonį druskos ir pipirų,
2 šaukštai obuolių acto,
2 šaukštai aliejaus,
500 ml.daržovių sultinio.
Svogūną, morką, kopūstą ir aitriąją papriką susmulkinkite ir dėkite į didelį puodą storu dugnu. Supilkite alyvuogių aliejų ir patroškinkite 5-7 minutes.
Sudėkite pomidorų tyrę,  suberkite druską, juoduosius pipirus,supilkite obuolių actą, daržovių sultinį.Virkite ant vidutinės kaitros ugnies 30-40 min.
    Jei sriuba per tiršta, galite įpilti daugiau vandens.

No comments:

Post a Comment

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...