Monday 3 October 2016

Suomiška žuvienė

    Šiandieną mano sieloj šventė :)   Grįždama iš savo mokslų užsukau į turgų, o ten šiandien sendaikčius pardavinėjo....Prisipirkau kalną kulinarinių žurnalų.Jau ir taip kulinarinių žurnalų, knygų daug, kad net galėčiau biblioteką atidaryti, bet va...nepraeinu pro juos ramiai.
     Kažko iš žuvies jau senokai norėjau pagaminti, bet planai vis pasikeisdavo. Šiandieną viriau žuvienę, kuri jau senai akis badė Verdu ir kepu žurnale, bet aš kaip visada pagal savę...
  Sriuba tikrai labai, labai skani ir bus kartojama dar ne kartą mūsų namuose.
    

  • 1.2 l.žuvies sultinio,
  • 1 svogūnas,
  • 1 morka,
  • 1 šaukštas sviesto,
  • 1 didelė bulvė,
  • 300 gr.žuvies kokios norisi (pas manę buvo žuvies pyragui rinkinys su triejų žuvies rūšies file),
  • 250 gr.Philadelphia sūrelio su česnaku,
  • druskos,
  • krapų,
  • svogūnų laiškų.
Svogūną susmulkiname, morką sutarkuojame ir apkepiname su sviestu.
  Į puodą supilkite kepintas daržoves, užpilkite sultiniu ir užvirinkite.
Bulvę supjaustykite kubeliais ir dėkite į puodą su daržovėmis ir virkite apie 10 min., berkite druską, smulkintą žuvies filė ir sumažinę kaitrą virkite apie 10- 15 min.Sudėkite sūrelį ir užvirinkite.Išjunkite viryklę ir sudėkite smulkintus krapus bei svogūnų laiškus.

No comments:

Post a Comment

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...